SEGRE

REGULACIÓ AGRICULTURA

L'Horta reclama una norma que reguli els usos agrícoles

Com els espantaocells acústics o els treballs nocturns || Amb l’objectiu de garantir la convivència entre residents i pagesos

Imatge d’un espantaocells acústic.

Imatge d’un espantaocells acústic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de l’Horta de Lleida esperen que la Paeria reguli els usos agrícoles amb el pla d’usos de l’Horta, ja que ara no hi ha cap norma i la convivència entre pagesos i veïns ocasiona friccions per les molèsties que causen les tasques del camp.

El president de la comissió de l’Horta de la FAVLL, Salvador Solsona, va explicar que “estem a l’espera”, però que no hi ha gaires queixes per portar a terme treballs agrícoles, “ja que tots sabem on som i s’han de fer les tasques quan toca, fins i tot si és de nit”. Malgrat això, sí que va apuntar que els espantaocells acústics poden ocasionar molèsties. “És un tub connectat a una bombona de gas que fa detonacions per protegir camps d’olives, cereals o cireres de les aus”, va explicar. Com que no existeix cap regulació, hi ha pagesos que el fan detonar cada tres minuts durant moltes hores i a pocs metres d’habitatges.

Alguns veïns han tingut ansietat i insomni per aquesta raó i insten a regular-ho. Els Agents Rurals apunten que aquest sistema no resulta eficaç, ja que les aus s’hi acostumen.

Per la seua banda, el president veïnal de la partida de Vallcalent, Francesc Montardit, va explicar que ensulfatar també provoca queixes per l’olor i perquè “en ocasions es fa massa a prop d’habitatges”, i va atribuir els problemes “a l’absència d’una ordenança”.

tracking