SEGRE

ECONOMIA SUBVENCIONS

La Paeria destinarà al comerç local ingressos per grans superfícies

Larrosa anuncia que part del que s’ha recaptat per la taxa sobre construccions finançarà ajuts a modernitzar-lo || El pla estratègic comercial estarà a punt al gener

L’alcalde i la resta del govern municipal, ahir a la Seu Vella a la trobada amb els periodistes.

L’alcalde i la resta del govern municipal, ahir a la Seu Vella a la trobada amb els periodistes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va anunciar ahir que l’ajuntament destinarà part dels impostos de la construcció de grans superfícies a impulsar i modernitzar el petit comerç. Aquesta mesura, que va fer pública en un vermut de Nadal amb els mitjans de comunicació, s’aplicarà destinant un percentatge encara per determinar de l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) a un fons de modernització del petit comerç. L’assignació d’aquests ajuts es farà a través d’un concurs públic al qual podran presentar propostes els comerços a nivell individual i els gremis i les associacions a nivell col·lectiu. Larrosa va recalcar que aquesta mesura “és justa amb el petit comerç i no s’havia fet mai” i que “quan una botiga vol modernitzar-se, la Paeria ha de donar-hi suport”. En aquest sentit, l’alcalde va detallar que l’objectiu és “promoure noves inversions, incentivar l’ús de les noves tecnologies i fer nous espais comercials de proximitat. D’aquesta manera, donarem les eines a aquests petits comerços per modernitzar-se, captar més clients i prestar un millor servei”.

D’altra banda, Larrosa va compatibilitzar l’anunci d’aquesta mesura, que es troba en fase de redacció i formarà part del pla estratègic de comerç que es presentarà al gener, amb la defensa de l’arribada de grans superfícies a la ciutat. “Ens donaran una força extraordinària com a capital perquè nosaltres volem jugar la lliga d’honor de l’oferta comercial”, i va assenyalar que el rival és la venda en línia.

En aquest sentit, el paer en cap va demanar al petit i mitjà comerç “confiança i seguretat que l’ajuntament serà al seu costat i que entre tots farem un model comercial que avanci pensant en com i de quina manera som més competitius”, va concloure l’alcalde.

“Els pressupostos que l’ens va aprovar aquest dijous passat ja inclouen partides per actuar a la Seu Vella i ens congratulem que vulgui formar part de l’entitat perquè jo vull ser un alcalde que vol sumar”, va assenyalar Larrosa, que va recordar que ja està preparada tota la documentació perquè la Seu Vella sigui candidata per ser patrimoni mundial de la Unesco.

tracking