SEGRE

PERSONAL EMERGÈNCIES

Cinc parcs de Bombers de Lleida es troben sota mínims

Els sindicats denuncien que estan “desprotegits” la Seu, Sort, el Pont de Suert, Tremp i Mollerussa || Asseguren que estan “desmotivats” i senten “impotència”

Un incendi divendres a Soses va obligar a traslladar les dotacions de Lleida ciutat i Mollerussa.

Un incendi divendres a Soses va obligar a traslladar les dotacions de Lleida ciutat i Mollerussa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc dels nou parcs de Bombers que han d’estar actius a la Regió d’Emergències de Lleida es van veure obligats a treballar ahir sota efectius mínims, la qual cosa representa “un risc per a la salut dels mateixos bombers i per a la ciutadania, que pot quedar-se desprotegida en casos d’emergències simultànies”.

Així ho van assegurar ahir a aquest diari fonts sindicals, que van tornar a denunciar les carències estructurals que té el cos i que ahir van provocar que els parcs de la Seu d’Urgell, Sort, el Pont de Suert, Tremp i Mollerussa obrissin sense cap o sergent, segons va admetre el servei de premsa dels Bombers. La reducció d’efectius ve motivada per la vaga d’hores extra convocada pels sindicats per exigir al departament d’Interior de la Generalitat millores de personal i material, així com en infraestructures.

La falta de personal provoca que el territori estigui descobert en cas d’emergències simultànies

Tanmateix, aquesta falta de mitjans també perjudica greument els parcs de bombers voluntaris, que majoritàriament romanen inactius. Fonts sindicals van assenyalar que la situació és crítica, ja que “fa temps que tenim una sobrecàrrega de treball que posa en risc la nostra salut”.

Es tracta d’“una situació extrema”, en la qual els bombers reclamen com a mínim 100 places més a la província de Lleida per poder garantir la seguretat del personal. “Ens prometen moltes coses però sempre estem igual, la Generalitat continua donant-nos l’esquena i ja no podem més”, van lamentar. Respecte als bombers voluntaris, “molts parcs estan inoperatius perquè els efectius estan desmotivats i no volen posar les seues vides en perill sense que la conselleria d’Interior doni la cara per ells i la seua família si resulten ferits”, van explicar, al mateix temps que van destacar que “sents una gran impotència quan dius que no pots actuar en un servei perquè no hi ha prou personal, però no tenim una altra alternativa”.

Per fer front a la vaga, Interior ha reduït a la meitat el nombre d’efectius que han d’estar disponibles als parcs de Bombers. A més, la conselleria va anunciar dijous passat que convocarà un total de 250 places noves per a aquest cos tot i que, segons apunten els sindicats, amb això no n’hi haurà prou per poder cobrir la falta de personal.

tracking