SEGRE

ENSENYAMENT NORMATIU

Educació “perseguirà” les “quotes il·legals” de col·legis

Més control als centres públics i concertats el curs vinent || Les despeses s’hauran de dir abans de la matrícula

El conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Educació “perseguirà” les “quotes il·legals” de col·legisGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació actuarà en contra de les escoles públiques i concertades que efectuïn “cobraments il·legals” per escolarització bàsica a partir del curs vinent, segons va anunciar ahir el conseller del departament, Josep Bargalló. Va apel·lar a la normativa d’inici del curs que ve i a l’aplicació de la llei de Transparència “perquè els centres es vegin obligats a explicar públicament quines quotes cobren i sota quins conceptes”. “A partir d’aquí, haurem d’actuar davant de centres públics o privats que efectuïn cobraments per elements d’escolarització pura i dura”, va assegurar el titular d’Educació, que en nombroses ocasions s’ha oposat al fet que es pugui produir una segregació d’alumnes per raons econòmiques.

Bargalló va reiterar la intenció del departament d’acabar un decret d’escolarització “en els pròxims mesos” que entraria en vigor el curs 2020-2021 per recollir de forma clara tots els criteris d’escolarització en centres sostinguts per diners públics.

Bargalló diu que serà indispensable educar els dos sexes per rebre fons públics

D’aquesta manera, al futur nou decret s’inclourà el criteri de la coeducació (educar joves dels dos sexes) com a indispensable per rebre fons públics, cosa que en l’actualitat afectaria una desena d’escoles catalanes que imparteixen una educació diferenciada per sexes. A Lleida afectaria els col·legis Arabell i Terraferma.

El curs 2020-2021 toca precisament renovar els concerts de les escoles concertades a l’etapa de Primària, per la qual cosa el nou decret podria ser efectiu a l’hora de revisar concerts en aquell moment, va explicar Bargalló.

Informar del pagament

D’altra banda, totes les escoles i instituts catalans hauran de publicar els pagaments obligatoris que suposa a les famílies escolaritzar els fills en aquest centre. Són despeses extres, de conceptes que influeixen en el dia a dia dels alumnes: des del preu dels llibres de text fins al del xandall o la bata. Segons l’Ara, s’obligarà als centres a publicar-ho a la pàgina web abans de la matrícula.

tracking