SEGRE

SOSTENIBILITAT VIA PÚBLICA

La qualitat de l'aire de la ciutat de Lleida compleix la normativa

La nova unitat mòbil a la plaça del Treball.

La nova unitat mòbil a la plaça del Treball.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La qualitat de l’aire de la ciutat de Lleida és bona, segons les mesures sobre contaminació atmosfèrica recollides per l’estació fixa ubicada al carrer Bisbe Irurita, ja que tots els paràmetres estudiats són dins de la normalitat i es troben per sota dels límits establerts per la legislació i que requeririen actuacions per part de l’ajuntament.

En un comunicat publicat ahir, la Paeria afirma que “aquesta bona qualitat de l’aire que respirem a la ciutat és una constant al llarg de l’any, ja que tant les mesures controlades durant els últims quinze dies com la mitjana de l’últim any s’han establert en aquests paràmetres”. Pel que fa a les mesures de les dos últimes setmanes, val a indicar que el diòxid de nitrogen ha estat per sota dels 41 micrograms per litre, les partícules en suspensió només han superat un dia els 36 micrograms i l’ozó ha estat molt per sota dels 81.

UNITAT MÒBIL

Malgrat aquests bons paràmetres, la Paeria afirma que continua treballant a millorar la qualitat de l’aire de la ciutat, per la qual cosa ha demanat al departament de Territori i Sostenibilitat la instal·lació d’una unitat mòbil de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica per seguir recollint dades. Des de fa un parell de setmanes, aquesta unitat mòbil ha quedat instal·lada a la plaça del Treball, on s’estarà fins al mes de febrer.

tracking