SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

La Paeria dóna llicència a Bricomart per a una gran botiga de bricolatge de 8.151 metres quadrats

Bricomart obrirà al polígon NeoParc, al peu de l’Ll-11, l’establiment comercial més gran de Lleida ciutat, amb 8.151 metres quadrats, després que la Paeria li hagi concedit la llicència urbanística. Aquesta gran superfície oferirà material de bricolatge, de construcció i de sanejament tant a particulars com a professionals.

La zona en la qual s’ubicarà la gran superfície de Bricomart a polígon NeoParc.

La zona en la qual s’ubicarà la gran superfície de Bricomart a polígon NeoParc.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha autoritzat la llicència urbanística sol·licitada per Inmobiliaria Bricolaje Bricoman per construir un edifici per a ús comercial al carrer Alcarràs 3-13, a l’entorn del Padel Indoor i del magatzem de Comerco, al polígon NeoParc. Va demanar el permís el mes d’abril per edificar un gran establiment comercial singular dedicat a venda de material de construcció i articles de sanejament i bricolatge, sota la marca Bricomart. Preveu un edifici aïllat de planta baixa i primer pis amb una superfície total de venda de 8.151 metres quadrats, amb una part que serà descoberta. El març passat, la direcció general de Comerç ja li havia atorgat la llicència comercial. Aquest serà l’establiment comercial més gran de la ciutat, i superarà de llarg els 5.640 metres quadrats amb què explica el de Brico Depôt, que a més està pendent de ser traspassat (vegeu el desglossament inferior). Per la seua part, Carrefour té uns 5.000 m2.

Bricomart ofereix els seus productes tant a particulars com a professionals i forma part de la multinacional francesa Grup Adeo, que és propietària de la cadena Leroy Merlin, també dedicada al sector del bricolatge. Compta amb una vintena d’establiments a Espanya. El primer el va obrir el 2006 a la localitat sevillana d’Alcalá de Guadaíra, i a Catalunya és present a Terrassa i Sant Quirze de Vallès. Segons les dades que figuren a la pàgina web, el 2016 va tenir 9,8 milions de clients a tot l’Estat. Totes les botigues tenen al voltant de 8.000 metres de superfície de venda i la cadena afirma que el 85% dels empleats compten amb contracte indefinit.

La seua obertura reforçarà notablement l’oferta comercial del polígon NeoParc, ubicat al peu de la carretera Ll-11, on des de fa anys hi ha sengles supermercats de les cadenes alemanyes Lidl i Aldi. Així mateix, BonÀrea, l’antiga Corporació Alimentària Guissona, preveu instal·lar un centre de venda a l’engròs en aquesta mateixa zona, gairebé al costat de Bricomart. Amb Bricomart i BonÀrea, la major part de la superfície d’aquest polígon quedarà esgotada.

També esperen un traspàs els empleats de la botiga de Bricorama a Pardinyes, després que l’empresa hagi entrat en procés concursal. Fa diverses setmanes, va transcendir que Bricorama negociava vendre els seus actius al grup italià Bricofer.

Una altra cadena que va anunciar la previsió d’obrir una gran superfície a Copa d’Or és Leroy Merlin, que projectava una superfície de venda de més de 8.000 metres quadrats. Malgrat comptar amb la llicència comercial de la Generalitat, la Paeria es va oposar des del primer moment a aquest projecte, que ni tan sols ha sol·licitat llicència. Fonts solvents van informar a més que el nou POUM impedeix fer una gran superfície en aquest solar.

tracking