SEGRE

SANITAT URBANISME

La Perpetu Socors demana permís municipal per construir un edifici annex de 2.500 metres quadrats

El pressupost és d’uns 7 milions d’euros i és la primera fase per duplicar la superfície del centre || El termini d’execució previst és d’entre 12 i 18 mesos un cop s’hagi obtingut el permís de l’ajuntament

Imatge aèria del solar on es construirà el nou edifici.

Imatge aèria del solar on es construirà el nou edifici.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La clínica Perpetu Socors, propietat de la companyia Asisa, ha presentat a la Paeria la sol·licitud de llicència per construir un edifici annex de 2.500 metres quadrats amb el qual ampliarà i millorarà les instal·lacions. El gerent, Xavier Sanuy, va explicar que la inversió prevista en aquesta actuació és d’uns set milions d’euros i que la durada estimada de les obres és d’entre dotze i divuit mesos.

Tenint en compte els tràmits necessaris per obtenir la llicència, el nou edifici podria estar a punt d’aquí a uns dos anys. Sanuy va indicar que el centre compta ara amb dos quiròfans grans i un de petit, i que amb el nou immoble passaran a ser quatre de grans.

L’actuació permetrà a la clínica tenir més quiròfans, una altra sala de part i ampliar urgències

L’àrea d’Urgències també triplicarà la superfície i hi haurà dos sales de parts, quan ara només n’hi ha una. A més, s’habilitarà una sala per a hemodinàmica i l’hospital guanyarà una dotzena de consultes externes, que se sumaran a la trentena de què disposa ara, i ampliarà i millorarà l’àrea de radiologia.

Sanuy va assenyalar que les obres es faran de manera que no interfereixin en l’activitat habitual. Aquest immoble s’aixecarà al solar que va quedar lliure després de la demolició d’una antiga residència situada just al costat al carrer Bisbe Messeguer que Asisa va adquirir per fer possible aquesta ampliació. Sanuy va afegir que més endavant hi haurà una segona fase d’obres per integrar de forma efectiva l’edifici que acull les consultes del Policlínic I, que també és contigu a la clínica, en aquest cas al carrer Alcalde Sol, i que Asisa va adquirir fa diversos anys. Amb aquestes dos operacions, el centre, que forma part del grup hospitalari HLA, passarà dels 5.000 metres quadrats actuals a uns 9.000, amb la qual cosa gairebé duplicarà la superfície.

Fa poc més d’un any, la clínica també va invertir un milió d’euros en un nou equip de ressonància magnètica. Van haver de condicionar el soterrani de l’edifici per allotjar aquest equip. Abans, el centre disposava d’una ressonància de 0,5 tesles, mentre que la nova, adquirida a Alemanya, en té 1,5, a banda d’un software molt més modern.

El 2002, després de tres anys i mig d’obres i una inversió de més de 7,8 milions d’euros, la clínica Perpetu Socors va quedar totalment remodelada.

Imatge aèria del solar on es construirà el nou edifici.

Imatge aèria del solar on es construirà el nou edifici.ÒSCAR MIRÓN

tracking