SEGRE

ENSENYAMENT AVALUACIÓ

Un de cada 4 alumnes d'ESO passa de curs amb matèries suspeses

Segons dades d’Educació corresponents al curs 2017-2018 || Gairebé un 6% ha de repetir quart i un altre 5% no aconsegueix graduar-se i només obté un certificat

Alumnes d’ESO fent un examen, en una imatge d’arxiu.

Alumnes d’ESO fent un examen, en una imatge d’arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada quatre alumnes de l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) de Lleida passa de curs amb assignatures suspeses. Segons dades de la conselleria d’Educació corresponents al curs 2017-2018, a primer d’ESO el 21,93 per cent dels estudiants avaluats (en concret, 932), va promocionar sense aprovar-ho tot. A segon va ser el 23,64 per cent (1.000 estudiants) i a tercer, el 25,17% (992). Aquestes xifres mostren, a més, que el percentatge d’alumnes que passen al següent curs sense tenir totes les matèries aprovades augmenta amb els cursos.

Així mateix, a quart, l’últim curs de l’ESO, un 4,76% dels estudiants avaluats no es va graduar (només va aconseguir un certificat) i un altre 5,96% van haver de repetir, mentre que un 70,2 per cent van aprovar al juny i un 19,04%, al setembre. Els percentatges de Lleida són lleugerament millors a la mitjana de Catalunya, que situa en un 5,27 per cent els alumnes que no es graduen d’ESO i en un 6,11% els que han de repetir. Els índexs d’estudiants que promocionen amb matèries pendents també són més baixos a Lleida que al conjunt de Catalunya.

El passat va ser l’últim curs amb exàmens de recuperació al setembre a l’ESO. La conselleria d’Educació va confirmar el novembre passat que aquest curs seran suprimits, rectificant així les instruccions que havia dictat al juny, que els mantenien i els fixaven per a la primera setmana de setembre del 2019. Per contra, per als alumnes d’ESO que suspenguin assignatures aquest curs hi haurà una recuperació a finals de juny. Respecte al Batxillerat, ara per ara Educació sí que manté els exàmens de setembre.

tracking