SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

Pugen un 2,5% els usuaris del bus i dos de cada cinc viatgen gratis

Al llarg d’aquest any han utilitzat el transport públic 6.450.000 persones || Augmenta la demanda a les línies 7, 20 i 4 i baixa a la 5, que va ampliar el recorregut

Una usuària puja a un autobús a la parada davant de la Paeria.

Una usuària puja a un autobús a la parada davant de la Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 6.450.000 persones han viatjat al llarg d’aquest any als autobusos urbans, un 2,5% més que el 2017, segons la previsió de l’empresa Autobusos de Lleida-Moventis a falta de tancar els últims dies de desembre.

El gerent de la concessionària, Carlos Soldevilla, va explicar que, del total de viatgers, tan sols un 21% paga el cost total del bitllet, que és d’1,20 euros, el 33% són usuaris d’alguna de les targetes de l’Autoritat Terriorial de la Mobilitat (ATM) i el 37% restant puja gratis (jubilats i majors de 65 anys que utilitzen la T-Temps i menors de 13 anys). “Les dades són semblants a altres ciutats espanyoles, que la mitjana dels que no paguen és del 40%”, va assenyalar.

També va apuntar que des de fa 6 anys es manté estable el nombre d’usuaris que paga el cost total del bitllet i que no està previst que apugi el preu, congelat des de 2013.

El 2018, les línies amb més demanda dels viatgers han estat la 7, Costa Magraners-Avinguda Sant Pere, amb un augment de 32.000 respecte a l’any passat; la 20, Ronda, amb mig milió de passatgers i la 4, Pardinyes-Mariola. “encara que puja el nombre d’usuaris en aquestes línies, no està previst augmentar la flota, com tampoc augmentar el nombre de línies a la ciutat”, va explicar Soldevilla. Al contrari, va matisar que la línia 5, Cappont-Arnau de Vilanova, ha perdut aquest any 10.000 usuaris. “L’any passat es va ampliar el recorregut amb cinc noves parades i els canvis fan que la gent deixi d’agafar l’autobús o li costi adaptar-se al nou recorregut”, va manifestar.

Finalment, va dir que a partir d’any nou ja començaran a circular els cinc nous autobusos híbrids. “Estem amb els últims detalls, adaptant-los i en procés de matriculació, i confiem que a partir del dia 2 de gener ja puguin funcionar”, va apuntar. Aquestes noves incorporacions substituiran cinc dels vehicles més antics i que contaminen més.

tracking