SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Educació demana llicència d'obres a la Paeria per al col·legi Pinyana, a punt l'any 2021

Vega diu que sol·liciten el permís mentre ultimen el projecte per guanyar temps fins a adjudicar els treballs || Iniciarà la construcció al juny a tot estirar i el termini d’execució és de divuit mesos

L’escola Pinyana està íntegrament en barracons des que es va crear, el curs 2009-2010.

L’escola Pinyana està íntegrament en barracons des que es va crear, el curs 2009-2010.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació ja ha sol·licitat a la Paeria el permís d’obres per construir l’edifici de l’escola Pinyana, a Balàfia, que està íntegrament en mòduls prefabricats des de la seua creació, el curs 2009-2010. El director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, va afirmar que esperen començar l’edificació a tot estirar al juny i va remarcar que ja han iniciat la tramitació del permís d’obres per avançar “perquè tarden entre quatre i sis mesos”. Va assegurar que el projecte està “a punt d’acabar-se [l’assistència per a la redacció es va adjudicar el desembre del 2016]” i el següent pas és adjudicar i iniciar ja les obres. Va detallar que el termini d’execució és de divuit mesos, per la qual cosa l’edifici es podria estrenar el curs 2021-2022 (l’últim termini anunciat per la conselleria era el curs 2019-2020). A més, tal com va publicar aquest diari, el departament necessita també que la Paeria li cedeixi més terreny al costat del col·legi, a l’avinguda Pinyana, per poder executar les obres de construcció simultaniejant-les amb les classes i sense que els alumnes perdin pati, ja que una part quedarà inutilitzada mentre durin els treballs.

La construcció d’aquesta escola és molt esperada tant per la comunitat educativa com pels veïns del barri, tenint en compte que el juny passat ja es va graduar la primera promoció d’alumnes que van cursar tota l’educació Infantil i Primària en mòduls.

El centre ha estat en mòduls des que es va crear, el 2009, i ja s’hi ha graduat la primera promoció

A més dels alumnes del Pinyana, la nova construcció també escolaritzarà els del col·legi Balàfia, que està en un edifici molt antic, l’ús del qual serà llavors desafectat per retornar l’immoble a l’ajuntament perquè decideixi el seu futur. L’associació de veïns de Balàfia proposa que l’immoble actual, o el que el substitueixi si l’enderroquen, aculli un institut per al barri.

L’institut de Joan Solà de Torrefarrera es va crear també en barracons, però en aquest cas les obres de construcció de l’edifici van començar l’any passat. L’objectiu d’Ensenyament és que entri en funcionament a finals del 2019 o a principis del 2020.

Els pares d’alumnes confien que no hi hagi més retards El president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (Ampa) de l’escola Pinyana, Ismael Alfaro, va afirmar que Educació els va comunicar recentment el calendari d’execució de les obres. Va assenyalar que estan “contents perquè es van fent passos endavant” i confia que “no hi hagi cap obstacle que retardi la construcció, després de tants anys esperant”. Així mateix, va demanar que les obres s’executin de manera que provoquin les mínimes molèsties a alumnes i docents.

tracking