SEGRE

Creixen un 19% els permisos d'obres a la ciutat de Lleida

Es va demanar llicència per a la construcció de 392 habitatges de nova planta

Un moment de la visita a un dels habitatges rehabilitats al Centre Històric.

Creixen un 19% els permisos d'obres a la ciutat de Lleida el 2018Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de permisos d’obres concedits l’any 2018 per l'ajuntament de Lleida ha crescut un 19,2% en comparació a l'any anterior. Segons el balanç presentat aquest divendres per l'alcalde, Fèlix Larrosa, es van tramitar un total de 254 llicències urbanístiques, enfront de les 226 del 2017 (+12,4%), i 1.741 comunicacions prèvies (+20,3%), per aquells casos en que no es necessita llicència prèvia per començar a fer obres, tant per a noves construccions, com per a rehabilitacions, ampliacions, reformes i altres tasques, ha detallat l'alcalde.

Les comunicacions prèvies són un procediment més senzill i ràpid que substitueix les llicències en determinats supòsits, especialment en reformes i altres obres menors. “És un bon sistema, una forma de modernització de l’administració. Volem avançar en un model de facilitar al màxim la tramitació, ho hem fet en obres i també en activitats. Són avenços normatius per facilitar una major dinamització i permetre que no s’aturin projectes pendents de la tramitació d’un expedient administratiu”, ha assegurat l’alcalde.

D'altra banda, durant l’any que acaba de concloure s’ha demanat llicència per a la construcció de 392 habitatges de nova planta amb una superfície total de 144.404,11 metres quadrats, un 6% més que l’any anterior. L'ajuntament ha tramitat un total de 62 projectes d’edificis de nova planta, 15 d’ampliacions, 44 rehabilitacions, 303 reformes substancials i 1.349 reformes no substancials, entre d’altres.

Larrosa ha tingut aquest divendres una trobada amb el president del Col·legi d’Administradors de la Propietat Immobiliària (API) de Lleida, Josep Maria Esteve. Junts han visitat un edifici del carrer Sant Joan, en ple Eix Comercial, que acaba de ser rehabilitat integralment per acollir 9 habitatges i 8 despatxos professionals. Larrosa ha posat aquest projecte com a exemple de les actuacions de regeneració que necessita el Centre Històric.

L’alcalde ha avançat que ja està a punt de licitar-se la construcció de la primera Àrea d’Innovació Social i Urbana (AISU), que és la de les Escales de l’Ereta, Tallada i Galera, on es construiran vuit pisos pensats per a l’emancipació de joves.

Per la seva part, el president dels API de Lleida ha destacat que "l’aposta de l’alcalde i de l’ajuntament pel Centre Històric té tot el nostre suport, perquè és un lloc clau per recuperar el potencial de la nostra ciutat".

tracking