SEGRE

SERVEIS INSTAL·LACIONS

Lleida tindrà un guardià dels ascensors públics

Farà rondes per vigilar els del Canyeret, Sant Joan, Paer Rufes, plaça de l’Escorxador i la Costa del Jan per detectar ràpid les múltiples incidències || Estudia a llarg termini instal·lar-hi càmeres

Dos persones passen per davant de l’ascensor de la plaça Sant Joan, ahir a la tarda.

Dos persones passen per davant de l’ascensor de la plaça Sant Joan, ahir a la tarda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida tindrà ben aviat un guardià dels ascensors públics, una persona que en vigilarà el bon funcionament i avisarà de qualsevol incidència, per evitar que estiguin diversos dies seguits fora de servei per una avaria o incivisme, com passa ara. Un dels ascensors, el més utilitzat, connecta el Canyeret amb el Turó de la Seu Vella. També n’hi ha un a la plaça Sant Joan i un altre al carrer Paer Rufes, darrere de la Catedral, i els dos pugen fins al Canyeret. I encara un altre a la plaça de l’Escorxador que connecta amb Doctor Combelles. A aquests quatre es va afegir ahir el de la Costa del Jan, que uneix directament l’Eix Comercial amb la zona del call o barri jueu, i que estava projectat des de feia més de vint anys (vegeu el desglossament).

Un portaveu municipal va apuntar que aquest mes entrarà en funcionament una ampliació del contracte amb Clanser que inclourà la gestió d’aquest ascensor i dels altres quatre. Va detallar que es destinarà una persona que tindrà com a objectiu “detectar ràpidament les incidències que s’hi produeixin i millorar la neteja i el manteniment”. Així mateix, s’encarregarà d’obrir i tancar les instal·lacions i de “fer rondes durant el dia per verificar que estiguin nets i funcionin amb normalitat”. La Paeria estudia també instal·lar càmeres de vigilància davant de la proliferació d’actes vandàlics, tal com va avançar aquest diari, però aquesta possibilitat depèn del pressupost d’inversions i no està prevista a curt termini.

A través d’una ampliació del contracte de la Paeria amb Clanser, l’empresa que els gestiona

Un altre ascensor d’ús públic que acostuma a ser objecte d’incivisme és el del parc de Santa Cecília que porta fins al peu de la Seu Vella. En aquest cas, el gestiona el consorci del Turó i el director, Joan Baigol, remarca que fan rondes constants per comprovar-ne l’estat, ja que periòdicament es veuen obligats a esborrar pintades o reparar els vidres i elements del mateix ascensor (com els botons, per exemple).

El de la Costa del Jan, ja anunciat el 1995, en marxa per fi des d’ahir Les obres de recuperació de l’antic barri jueu de Lleida, estrenat l’any 2018, han permès que es recuperi el vell projecte d’instal·lar un ascensor d’ús públic per salvar el fort desnivell que hi ha entre el carrer Major i el Call, ubicat a la zona dels antics blocs del Seminari. El forat per a l’escensor ja s’havia habilitat durant les obres d’urbanització de la Costa del Jan, que van finalitzar l’abril del 2008 i des d’aleshores, ja fa més d’una dècada, estava pendent la instal·lació i posada en marxa. Finalment, es va estrenar ahir a la tarda i l’horari de funcionament serà des de les 8.00 del matí fins a les 21.30 del vespre. El projecte té el seu origen molt abans, ja que inicialment va ser anunciat el 1995 pel llavors alcalde, Antoni Siurana, com a iniciativa per rehabilitar el barri, però va quedar cancel·lat.

tracking