SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Demanen que l'assassí confés d'Aspa no surti de la presó

Ho sol·licita la família dels dos rurals que va matar pel “risc de fuga” || Podria sortir en llibertat al complir-se dos anys

L'acusat, escortat pels Mossos d'Esquadra, aquest dimarts durant la reconstrucció del crim a Aspa.

Reconstrucció del crim d'AspaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família dels dos agents rurals assassinats per un caçador el 21 de gener de l’any 2017 a Aspa han sol·licitat que l’assassí confés, Ismael Rodríguez Clemente, no pugui sortir en llibertat de la presó ja que el dia 23 es compliran dos anys de l’ingrés preventiu a la presó, per la qual cosa expirarà el termini màxim que la llei permet en presó preventiva. L’Audiència de Lleida ha fixat per dimecres vinent la compareixença per considerar aquesta petició de les famílies, representades pel lletrat Pau Simarro i que exerceixen l’acusació particular. Simarro va afirmar ahir que “vam sol·licitar la pròrroga fa un mes perquè pugui quedar en llibertat. El nostre principal argument serà que hi ha un elevat risc de fuga de l’acusat, ja que s’enfronta a una condemna de més de cinquanta-un anys de presó”.

El judici contra Ismael Rodríguez Clemente se celebrarà a partir del dia 21 de gener amb un jurat popular que s’escollirà tres dies abans. S’han fixat cinc sessions. La Fiscalia sol·licita una condemna de quaranta-vuit anys i quatre mesos de presó per al caçador que va confessar haver matat a trets dos agents rurals, Xavier Ribes i David Iglesias, de 43 i 39 anys, el 21 de gener del 2017 en un vedat de caça al municipi d’Aspa.

Hi haurà una compareixença dimecres per un cas que es jutjarà a partir del dia 21 de gener

El Ministeri Públic considera que el caçador, de trenta anys i de Vacarisses (Vallès Occidental), és autor de dos delictes d’assassinat amb traïdoria en concurs amb un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, i li demana una pena de vint-i-tres anys i vuit mesos de presó per a cadascun. També li demana un altre any de presó per un delicte de tinença il·lícita d’armes perquè que no comptava amb llicència de l’escopeta. El fiscal també sol·licita que Rodríguez indemnitzi amb més d’un milió d’euros els familiars de les víctimes, concretament les viudes, els fills i els pares. Per la seua banda, l’acusació particular eleva petició de condemna a cinquanta-un anys de presó. La defensa sol·licitarà que se li imposin vint anys de presó.

tracking