SEGRE

SALUT QUEIXA

Denuncia 'mala praxi' de l'Arnau en la mort de la filla

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dona va denunciar ahir a SEGRE que la mort de la seua filla de 44 anys dimecres passat a l’hospital Arnau de Vilanova va ser a causa de la “mala praxi” i negliglencia del centre lleidatà. La dona va assegurar que feia un mes que la seua filla, que tenia problemes coronaris i portava desfibril·lador automàtic implantable, estava ingressada a l’hospital però, malgrat sol·licitar-ho, no la van traslladar a l’hospital de Barcelona on habitualment era tractada perquè van al·legar que “estaven col·lapsats”. L’afectada va lamentar el succés i considera que “han deixat morir la meua filla” i “no han fet res per evitar que es mori”. La denunciant també va afirmar que ha tramitat la reclamació corresponent i que el centre ja li ha ofert un total de 30.000 euros com a indemnització per la negligència comesa.

Per la seua banda, l’hospital Arnau de Vilanova va assegurar que no s’ha produït cap negligència ni “mala praxi”, va negar “rotundament” que s’hagi ofert cap compensació a la família i que la Unitat d’Atenció a l’Usuari tampoc havia rebut cap queixa dels familiars de la pacient. Fonts hospitalàries van afegir que, després de la mort d’un pacient, mai s’ofereixen compensacions econòmiques sinó que, en cas que es denunciïn, s’inicia un procés a l’Institut Català de la Salut i que poden acabar derivant en un procediment judicial. La dona morta, mare de dos fills, residia actualment a Mollerussa però havia viscut durant molts anys a Lleida, segons va informar la família.

El centre nega negligència, que hagi rebut queixa i que hagi ofert diners

Tanmateix, ha estat traslladada a Zamora perquè la seua família és originària d’allà. La dona va morir a causa d’una fallada multiorgànica i va estar ingressada durant dies a l’UCI.

Fa uns quants dies, un pacient va presentar una queixa davant de la Unitat d’Atenció a l’Usuari de l’Arnau perquè no li van deixar fer-se la colonoscòpia a l’anar sol. Des del centre van informar que un dels requisits és anar acompanyat perquè hi ha sedació.

tracking