SEGRE

HABITATGE BALANÇ

La Paeria va expedir l'any passat 254 llicències urbanístiques, gairebé trenta més que el 2017

L’expedició de permisos va augmentar un 19,2% mentre que la superfície de les obres de nova planta ho va fer un 6% || La construcció de pisos s’estabilitza i pugen les comunicacions prèvies

Larrosa, ahir amb el president dels API, Josep Maria Esteve, en la visita a una promoció del Barri Antic.

Larrosa, ahir amb el president dels API, Josep Maria Esteve, en la visita a una promoció del Barri Antic.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expedició de llicències urbanístiques va augmentar en un 12% el 2018, al passar de les 226 del 2017 a les 254 actuals i també van pujar les tramitacions de comunicacions prèvies i la superfície construïda. Així ho va assegurar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, que espera que una vegada s’aprovi el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), “aquestes inversions i promocions immobiliàries vagin a més”. Pel que fa a xifres totals, el 2018 es van concedir 28 llicències urbanístiques més que les 226 del 2017, mentre que en les comunicacions prèvies, el permís municipal que substitueix les llicències en suposades reformes o obres menors, es va passar de les 1.443 del 2017 a les 1.741 del 2018. En total, el 2018 es van tramitar un 19,2% més de sol·licituds que el 2017. On el creixement s’ha estancat és en les llicències urbanístiques de nova planta, que passa de les 59 que es van tramitar fa dos anys a les 56 d’ara. Malgrat tot, la superfície construïda el 2018 amb aquests habitatges supera en un 6 per cent la que es va fer nova el 2017. En aquest sentit, Larrosa va assenyalar que sense tenir en compte els habitatges de les Torres de la Llotja (que són 184 i que es van incloure com a noves ja el 2017) hi ha hagut un increment “del 52 per cent, al passat dels 334 nous pisos del 2017 als 508 de l’any passat”. Així mateix, Larrosa confia que aquest 2019 “sigui el de l’arribada de nous inversors i promocions a la ciutat” i que després d’un 2018 optimista aquest any sigui “el de la recuperació total del sector immobiliari”.

En aquest aspecte, el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, va reconèixer que el 2017 va ser el primer any en positiu per al sector “després d’una dècada de precarietat” i confia que aquest any “es materialitzin totes les inversions previstes”.

“Ho veiem molt positiu tant per al sector com la ciutat, ja que algunes zones necessiten una revitalització important, i confiem que això no serà flor d’un dia perquè el creixement fins ara està sent progressiu i lent”.

Esteve va assenyalar així mateix que aquest bon moment del sector immobiliari també contrasta amb l’augment del poder adquisitiu de la població. “Hem vist que hi ha nous projectes i clients que disposen de prou diners per a això, cosa que convida a l’optimisme”, va concloure.

tracking