SEGRE

La Generalitat convoca oposicions per a més de 5.000 places de docents

Educació invertirà l’ordre de les dos parts de les proves

Josep Bargalló i Ignasi Garcia-Plata durant la roda de premsa.

La Generalitat convoca oposicions per cobrir més de 5.000 places de docentsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació ha publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria de concurs oposició de 5.005 places per a l’ingrés als cossos docents per aquest 2019.. Així ho ha anunciar aquest matí el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en roda de premsa acompanyat del director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia-Plata.

Bargalló ha remarcat que les oposicions que convoca el departament s’enfoquen des d’una perspectiva competencial, dins del marc legislatiu actual però orientat als currículums de competències bàsiques amb què es treballa a escoles i instituts.

El titular d’Educació també ha exposat que en les oposicions convocades es redueix a la mínima expressió la part més memorística de les proves, en la mateixa línia iniciada a les oposicions de l’any passat. En aquest sentit, Bargalló ha avançat que a la convocatòria s’invertirà l’ordre de les dues parts que formen part del procés. Per primera vegada, en primer lloc els candidats hauran de presentar la programació i la unitat didàctica, i els que en surtin seleccionats, duran a terme la segona part, consistent en la prova pràctica i el temari. El fet que la primera prova sigui la defensa de la programació i de la unitat didàctica dona protagonisme a la part de les oposicions que permet valorar, de tots els aspirants, la capacitat de desenvolupar un currículum per competències i de fer propostes d’activitats en què tot l’alumnat sigui protagonista actiu del procés d’aprenentatge, segons Educació.

D’altra banda, el conseller ha exposat que es continuarà amb la línia iniciada en la darrera convocatòria d’oposicions de ponderar la segona part de la prova, la prova pràctica i la temàtica, amb un 70% de puntuació per la pràctica i 30% per la temàtica.

A banda de la fase d’oposició, els aspirants que superin ambdues proves hauran d’acreditar els mèrits previstos en la convocatòria. Amb la puntuació de les fases d’oposició i de concurs els aspirants obtindran una puntuació global que els permetrà estar ordenats dins de cada especialitat, el que en funció de les places assignades a l’especialitat farà que siguin seleccionats o no.

Els aspirants que hi vulguin participar podran presentar les sol·licituds corresponents del 16 de gener al 4 de febrer de 2019. La llista provisional d’admesos i exclosos es publicarà a finals de febrer i la definitiva d’admesos i exclosos, durant la segona quinzena de maig. Pel que fa al procediment selectiu, es preveu que s’iniciï a mitjans de juny i finalitzi abans del 31 d’octubre.

tracking