SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Fiscalia demana set anys per abusar en grup d'una discapacitada a Lleida

Per a cadascun dels dos veïns de Lleida de 26 i 19 anys acusats, que fins i tot van fer-ne fotos || Un altre implicat ja ha estat condemnat pel jutjat de Menors

384149_1.jpg

384149_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita sengles condemnes de set anys de presó per a dos veïns de Lleida de 26 i 19 anys acusats d’abusar sexualment d’una dona amb discapacitat intel·lectual el maig del 2017. Un tercer implicat ja va ser condemnat pel jutjat de Menors perquè no tenia els 18 anys quan es van produir els fets, encara que la pena no ha transcendit. El judici se celebrarà aquest dijous a l’Audiència de Lleida.

Els fets es van produir el 22 de maig del 2017, quan la dona es va dirigir al costat dels tres investigats a l’habitatge del menor després de conèixer-se en un bar de l’avinguda Alcalde Porqueres. Va ser allà on es van produir els suposats abusos, però les versions dels acusats i la dona són totalment contradictòries. Els tres homes sempre han mantingut que van tenir sexe en grup amb el consentiment de la jove i fins i tot van arribar a prendre’n imatges. Ella, en canvi, va assegurar que va ser forçada. La Fiscalia considera que tots dos acusats són autors d’un delicte d’abús sexual i no d’agressió sexual perquè no hi va haver ni violència ni intimidació. A més de la pena de presó, el Ministeri Públic també sol·licita que se’ls prohibeixi atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant cinc anys i que la indemnitzin amb 6.000 euros per danys morals.

Asseguren que les relacions van ser consentides però la denunciant va assegurar que la van forçar

Els dos homes van estar empresonats preventivament durant mig any. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar-ne l’ingrés a presó després de la detenció, però els va deixar en llibertat amb càrrecs el novembre d’aquell any al considerar que no hi havia risc de fuga, de reincidència o de destrucció de proves. Tanmateix, el jutge va decretar mesures cautelars com compareixences els dies 1 i 15 de cada mes i la prohibició d’abandonar Espanya.

tracking