SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

AVE privat entre Madrid i França per a l'any que ve

Acciona els gestionarà juntament amb Ilsa, filial d’Air Nostrum, || Pararà a Saragossa i Barcelona i arribarà a Montpeller

Imatge d’arxiu d’un tren AVE passant per la ciutat.

Imatge d’arxiu d’un tren AVE passant per la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acciona va comunicar ahir a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) l’acord assolit per aliar-se amb Ilsa, societat dels amos d’Air Nostrum que ja té autorització per convertir-se en el primer operador ferroviari privat que entri a competir amb Renfe en l’AVE. A partir d’ara, la CNMC compta amb un termini d’un mes per analitzar-la. Amb aquest acord, Acciona es posiciona per entrar en el transport de viatgers amb tren, un negoci actualment monopoli de Renfe, però que s’obrirà a la competència el 2020. No obstant, Ilsa ja ha obtingut llum verda per començar a operar un AVE internacional entre Madrid i Montpeller, atès que les línies transfrontereres ja estan liberalitzades.

Es tracta d’una línia que contempla realitzar parades a Saragossa i a Barcelona i, de moment, no hi ha previsió que també ho faci a Lleida. La firma promoguda pels amos d’Air Nostrum té des del setembre passat l’autorització de la CNMC per començar a operar aquesta línia, malgrat que no ha pogut començar a donar servei per les dificultats que troba per llogar trens i vagons d’AVE a Renfe.

Renfe ofereix descomptes del 70% a l’AVE, però no a l’Avant Renfe va anunciar ahir que s’afegeix a les rebaixes d’hivern amb descomptes de fins al 70% per viatjar del 8 de gener al 28 de febrer en trens d’AVE i de llarga distància. D’aquesta manera, un viatge Lleida-Barcelona pot costar des d’11 euros si es va amb Alvia o Intercity, i per una mica menys de 20 euros si es viatja amb AVE. Els viatges amb Avant no entren dins d’aquesta oferta al no ser trens de llarga distància. D’altra banda, el preu del viatge de Lleida a Madrid amb AVE s’acosta als 58 euros, mentre que un viatge a Saragossa pot sortir per 9 euros si es va en Alvia o per tot just 14 euros si s’opta per l’AVE. Les ofertes estaran disponibles fins a final d’existències i els bitllets amb descompte es podran adquirir tant presencialment com per internet.

tracking