SEGRE

METEOROLOGIA INCIDÈNCIES

El Barri jueu de Lleida, congelat

Restringit el pas amb cons en diverses passarel·les del Call a causa del gel || Envasos de plàstic a terra i un pal trencat

Un dels cons que ahir impedien el pas en una de les rampes del Call, al Centre Històric.

Un dels cons que ahir impedien el pas en una de les rampes del Call, al Centre Històric.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les temperatures sota zero assolides aquests últims dies a Lleida han provocat gelades generalitzades i a la capital, on ahir es va arribar a -4 graus centígrads, fins i tot es van congelar part de les instal·lacions de l’antic barri jueu, denominat també Call o Cuirassa, al Centre Històric.

Cap a les dotze del migdia, malgrat que lluïa el sol, algunes de les rampes de fusta des de les quals es poden passejar entre els vestigis arqueològics estaven encara recobertes d’una capa de gel, per la qual cosa uns cons hi impedien el pas als visitants, com a precaució per evitar caigudes.

Sí que es podia accedir a altres zones del Call i fins a la porta de l’ascensor que connecta amb la Costa del Jan, i al paviment s’observaven restes de sal, escampada per l’ajuntament, igual que sol fer en ponts i passarel·les, per exemple, cada vegada que gela.

D’altra banda, el Call, que va ser estrenat el setembre de l’any passat, també presentava ahir alguns desperfectes, com per exemple un pal de fusta tombat, així com vasos de plàstic en alguns parterres i envasos de begudes acumulats en una zona de la part alta de les instal·lacions.

Mínimes de fins a -7,1 i preveuen més fred Diverses localitats de Lleida van registrar temperatures de les més baixes de Catalunya, com Vielha, amb -7,1 graus centígrads, Alcarràs (amb -5,8), el Poal (-5,7), Seròs (-5,6) i Aitona (-5,3), segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Així mateix, les previsions meteorològiques anuncien per avui l’arribada a Espanya d’una massa freda d’aire polar que farà desplomar les temperatures fins a deu graus, segons les zones. A Catalunya, baixaran a partir de divendres.

tracking