SEGRE

TRÀNSIT QUEIXES

Denuncia que la Urbana el va multar per haver-se saltat un semàfor un dia que no era a Lleida

Diu que un agent el va sancionar 12 dies després al·legant que “el va reconèixer pel cotxe” || Es querella contra ell per falsedat documental i critica Trànsit per treure-li 6 punts sense haver-hi sentència

L'afectat per la multa, al costat del seu cotxe i amb el document de l'admissió de la querella.

L'afectat per la multa, al costat del seu cotxe i amb el document de l'admissió de la querella.Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrei Constantin, veí de Lleida, conduïa el seu cotxe per la plaça de la Constitució el 15 d’abril de l’any passat quan, de sobte, un agent de la Guàrdia Urbana li va donar l’alto i el va multar assegurant que el 3 d’abril el va veure conduir de forma temerària pel carrer Príncep de Viana a les 12.30 hores. Un fet que el va sorprendre, ja que assegura que aquell mateix dia estava treballant a Badalona. “L’agent es va posar molt agressiu i m’acusava d’haver comès una infracció un dia que jo era a Badalona. No tenia apuntada la matrícula ni em coneixia, deia que m’havia reconegut pel model del meu cotxe. Llavors, vaig presentar un recurs a la Paeria que va ser desestimat set mesos més tard, per la qual cosa el meu advocat va interposar una querella. Al final vaig haver d’abonar els 500 euros de multa i Trànsit em va retirar sis punts del carnet sense que hi hagués una sentència ferma”, explica Constantin.

El seu advocat s’ha querellat contra l’agent per falsedat documental i també està fent gestions per demanar la devolució dels 500 euros i els 6 punts del carnet de conduir fins que no hi hagi una sentència ferma. “El que han fet és un despropòsit, s’han saltat tots els passos previs perquè no li poden treure els punts sense que hi hagi sentència”, va assenyalar el lletrat. Com a proves que Constantin no era a Lleida en el moment de la infracció, ha presentat davant del jutge l’informe de les despeses de ruta del mes d’abril de la seua empresa, en el qual figura que el dia 3 havia d’anar a Badalona, a banda d’un tiquet del dinar, que va ser a les 13.50 hores, tot just una hora després que, suposadament, cometés la infracció. “És un abús contra un treballador que s’ha quedat sense carnet amb l’única prova del testimoni de l’agent”, va concloure el seu advocat.

La Paeria va dir ahir que en el recurs que va presentar Constantin no esmentava que era fora, només demanava l’anul·lació per l’agressivitat de l’agent i que al desembre va abonar la multa.

Lleida i a Sant Adrià de Besòs alhora? En la multa consta que la infracció va ser a les 12.30 hores, quan Constantin estava dinant una hora després en un restaurant de Sant Adrià de Besòs.

tracking