SEGRE

SERVEIS ATENCIÓ SOCIAL

Centre nocturn les nits més fredes per als sensesostre

La Paeria instal·la hamaques en un local del carrer Panera, per quan l’alberg està ple || Funciona de 22.00 a 8.30 hores

La Paeria ha instal·lat hamaques en un espai al carrer Panera perquè hi pernoctin sensesostre.

La Paeria ha instal·lat hamaques en un espai al carrer Panera perquè hi pernoctin sensesostre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va obrir ahir un espai en el número 7 del carrer Panera, al Centre Històric, per atendre persones sense sostre les nits en què baixa molt la temperatura i l’alberg és ple. Com que està previst que la temperatura nocturna disminueixi encara més (vegeu la pàgina 11), situació que podria provocar que l’hostal Jericó que funciona com a allotjament superi la seua capacitat de forma imminent, l’ajuntament ha optat per obrir a la nit aquest espai, que habitualment funciona com a menjador social municipal. Només hi pernoctaran les persones que una vegada arribin a l’hostal Jericó, directament o bé acompanyades pels cossos de seguretat, siguin derivades pels professionals del torn de nit. En aquest espai s’han instal·lat hamaques plegables i mantes per donar-los cobertura d’urgència nocturna. La capacitat és de vint persones, encara que excepcionalment en podrà allotjar trenta. Obrirà a les 22.00 hores i els usuaris hauran d’abandonar l’espai com a molt tard a les 8.30.

Aquest servei funcionarà mentre es prolonguin les baixes temperatures i durant el dia s’analitzarà si és viable mantenir els usos habituals de sala de 10.00 a 12.00 en aquest local, ja que abans ha de ser netejat i adequat. Un professional d’un altre servei, l’Espai Zero, obrirà el local de la Panera, amb un vigilant de seguretat, i a mitjanit tornarà a l’anterior, on es preveu que pernoctin vuit persones.

tracking