SEGRE

La discapacitada que va denunciar abusos en grup a Lleida és "fàcilment manipulable"

Un dels acusats reconeix relacions sexuals "consentides" i l'altre nega els fets

Els dos acusats, aquest dijous durant el judici a l'Audiència de Lleida.

La discapacitada que va denunciar abusos en grup a Lleida és "fàcilment manipulable"Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove amb discapacitat intel·lectual que va denunciar abusos sexuals en grup a Lleida és "fàcilment manipulable" i "no pot sostenir una mentida en el temps", segons la psicòloga que la va atendre en el moment dels fets i que aquest dijous ha declarat en el judici a l'Audiència. De la seua banda, la víctima ha mantingut que va ser forçada a tenir relacions sexuals i que no va ser capaç de reaccionar per aturar-les.

També han declarat dos dels acusats, de 26 i 19 anys i veïns de Lleida, ja que un tercer implicat ja va ser condemnat pel jutjat de Menors perquè no tenia els 18 anys quan es van produir els fets, encara que la pena no ha transcendit. Un d'ells ha reconegut que va mantenir relacions sexuals amb la noia, però assegura que van ser "consentides" i que fins i tot va ser la jove qui va portar la iniciativa. L'altre ha assegurat que només estava mirant i fent alguna fotografia.

Els fets es van produir el 22 de maig del 2017, quan la dona es va dirigir al costat dels tres investigats a l’habitatge del menor després de conèixer-se en un bar de l’avinguda Alcalde Porqueres. Va ser allà on es van produir els suposats abusos.

La Fiscalia considera que tots dos acusats són autors d’un delicte d’abús sexual i no d’agressió sexual perquè no hi va haver ni violència ni intimidació. A més d'una pena de set anys de presó, el Ministeri Públic també sol·licita que se’ls prohibeixi atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant cinc anys i que la indemnitzin amb 6.000 euros per danys morals.

Els dos homes van estar empresonats preventivament durant mig any. El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va decretar-ne l’ingrés a presó després de la detenció, però els va deixar en llibertat amb càrrecs el novembre d’aquell any al considerar que no hi havia risc de fuga, de reincidència o de destrucció de proves. Tanmateix, el jutge va decretar mesures cautelars com compareixences els dies 1 i 15 de cada mes i la prohibició d’abandonar Espanya.

tracking