SEGRE

EQUIPAMENTS BARRIS

Ciutat Jardí mantindrà la zona verda i el FiF anirà a una altra àrea del barri, a Magraners o Llívia

Larrosa proposa aquestes tres opcions per als camps de futbol, que seran un equipament públic que es traurà a concurs || La setmana que ve es coneixerà la ubicació definitiva del complex esportiu

Un instant de la reunió de la Paeria amb directius i pares del FiF.

Un instant de la reunió de la Paeria amb directius i pares del FiF.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els camps de futbol del club Futbol i Formació (FiF) no s’habilitaran a la zona destinada a equipaments públics de Ciutat Jardí. Així ho va comunicar ahir l’alcalde Fèlix Larrosa als representants de l’associació de veïns i del club de futbol després que l’estiu passat el projecte quedés paralitzat davant les crítiques veïnals per “perdre l’únic equipament públic del barri”.

Ahir, l’alcalde va proposar al club tres ubicacions alternatives i els seus directius i socis n’hauran d’elegir una. Aquestes tres propostes són el camp de Magraners, instal·lar-se al barri de Llívia o al costat de l’Escola de Jardineria, al mateix barri de Ciutat Jardí. Seria un equipament de titularitat pública que es trauria a concurs. “Una de les alternatives que se’ls ha proposat és tenir un equipament comunitari en règim de concessió, opció que van descartar per qüestions financeres, per la qual cosa els hem ofert fer un estudi per a la implantació d’un equipament esportiu públic municipal que serà gestionat mitjançant un procés de concurrència pública basat en un projecte de caràcter esportiu”, va dir Larrosa, que va remarcar que “en totes les possibles ubicacions s’hauran de fer una sèrie d’obres d’adequació”. Respecte a la ubicació definitiva, l’alcalde va acordar amb els representants veïnals i del FiF que anunciarien la ubicació dels camps la setmana que ve, després que les dos parts ho consultin amb els seus associats. Paral·lelament, Larrosa va lamentar el que ha passat en els darrers mesos per aquest tema i va criticar que “alguns grups municipals primer van votar a favor d’un projecte i després van optar pel contrari”.

La Paeria farà uns tallers participatius per decidir quin ús es dóna a la zona verda descartada per al FiF

Pel que fa a l’equipament municipal descartat per fer els camps, Larrosa va acordar amb els veïns fer una sèrie de tallers participatius per decidir quin tipus d’ús es dóna a aquest espai i amb l’objectiu que “sigui una zona verda i de lleure complementària a l’Arborètum”.

La direcció del FiF va valorar la reunió com a “positiva”, encara que va recalcar que serien els pares dels nens els que tindrien l’última paraula. “N’hem sortit contents, però aquesta sensació l’hem tingut cada vegada que ens hem reunit amb la Paeria”, va dir Ricard Culleré, directiu del FiF, que va assenyalar que “ara haurem de reunir-nos amb els pares i la resta de membres del club per decidir quina alternativa ens agrada més, encara que d’entrada creiem que la millor és la que està ubicada a Ciutat Jardí, però els pares decidiran”.

Per la seua banda, el president de l’associació de veïns de Ciutat Jardí, Hector Garvín, va valorar “molt positivament” la decisió de no construir els camps a la ubicació inicial, va considerar tancada la polèmica i va donar suport als tallers perquè “entre els veïns, l’associació i la Paeria decidim quins espais volem”.

Una polèmica que se salda amb una dimissió i tensió La polèmica per la ubicació dels camps del FiF a Ciutat Jardí va esclatar l’estiu passat, quan una plataforma veïnal es va oposar a l’equipament. La pressió va provocar la dimissió del president de l’associació de veïns. Per la seua part, el FiF va contraatacar recollint més de 1.000 firmes que donaven suport al projecte.

Un instant de la reunió de la Paeria amb directius i pares del FiF.

Un instant de la reunió de la Paeria amb directius i pares del FiF.ÒSCAR MIRÓN

tracking