SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Els pèrits avalen la jove que va denunciar una violació en grup

Asseguren que no menteix i la denunciant, que pateix una discapacitat intel·lectual, manté que va ser forçada || Els dos acusats s’enfronten a set anys de presó

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona que va denunciar tres joves per una violació sexual múltiple, en un cas que guarda certes similituds amb el de La Manada, va reiterar ahir en el judici que es va celebrar contra dos d’ells a l’Audiència de Lleida que la van forçar per tenir sexe. La denunciant, de 28 anys i que pateix una discapacitat intel·lectual, va assegurar davant del tribunal que els va suplicar diverses vegades que paressin. “Deixeu-me en pau, si us plau, m’esteu fent mal”, va declarar. Una versió que van avalar els pèrits. La psicòloga que la va atendre va afirmar que “és incapaç de mantenir una mentida en el temps, no fabula, és vulnerable i fàcilment manipulable”. Els forenses van afegir que és una persona amb intel·ligència límit. Els acusats, en canvi, van oferir una versió totalment oposada. Un d’ells va afirmar que les relacions van ser consentides, mentre que l’altre va explicar que només va fer una foto, i els dos van afegir que no van detectar que la dona era discapacitada. Els fets van tenir lloc la matinada del 22 de maig del 2017 al pis del tercer implicat, un jove que llavors tenia 16 anys i que ja ha estat condemnat pel jutjat de Menors de Lleida (vegeu el desglossament). La denunciant, que té una discapacitat intel·lectual del 69% i està impossibilitada judicialment, també va relatar que, després d’anar-se’n del domicili, “li vaig explicar a la meua mare que m’havien violat i ens en vam anar a l’Arnau”. La Fiscalia va sol·licitar per als dos acusats sengles condemnes de 7 anys de presó com a autors d’un delicte d’abusos sexuals i no d’agressió sexual al considerar que, malgrat que hi va haver penetració, no es va produir sota violència ni intimidació.

El fiscal va mantenir que s’ha demostrat que “la víctima no va donar el consentiment i eren conscients que s’hi va oposar”. Determinar si s’ha provat o no que hi va haver falta de consentiment serà clau per dictar una sentència condemnatòria o absolutòria. La defensa manté que les relacions van ser consentides i que la denunciant s’ha contradit diversos cops.

Un tercer acusat, que és menor, ja va ser condemnat a llibertat vigilada Un tercer implicat en els fets va ser condemnat fa uns mesos pel jutjat de Menors de Lleida perquè quan van tenir lloc els fets tenia 16 anys. El jove va acceptar una condemna de vint mesos de llibertat vigilada dividida en dos parts: quinze mesos d’internament semiobert i cinc mesos més de llibertat vigilada. Així mateix, també se li va imposar una ordre d’allunyament de 200 metres i prohibició de comunicar-se amb la víctima durant el mateix període i el pagament d’una indemnització a la dona de 6.000 euros. La sentència és ferma. Els dos homes jutjats ahir es troben en llibertat provisional i van estar empresonats preventivament durant mig any després de ser arrestats pels Mossos d’Esquadra. Van sortir de presó al considerar el jutge que no hi havia risc de fuga.

Els dos acusats, durant la vista celebrada ahir a l’Audiència.

Els dos acusats, durant la vista celebrada ahir a l’Audiència.AMADO FORROLLA

tracking