SEGRE

POLÍTICA PRESENTACIÓ

"L'Oriol Junqueras està fort i té clar que el judici deixarà en evidència l'Estat"

L’autor del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem liures’ destaca el bon estat d’ànim del líder d’ERC || Diu que a Europa “volen saber què va passar l’1-O”

Sergi Sol, entre Miquel Pueyo i Marta Vilalta, va presentar ahir el seu llibre al Teatre de l’Escorxador.

Sergi Sol, entre Miquel Pueyo i Marta Vilalta, va presentar ahir el seu llibre al Teatre de l’Escorxador.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vaig veure Oriol Junqueras el dia 2 i està immens, fort. Com sempre, ens va rebre amb un somriure, amb Raül Romeva al costat. Té molt clar que anem a un judici molt important perquè ens estarà mirant tothom i que no només ens defensarem sinó que posarem en evidència aquest malaurat Estat de dret que cada dia involuciona i que té bones persones a la presó només per haver promogut la voluntat dels ciutadans de decidir.” Amb aquestes paraules va definir ahir a Lleida Sergi Sol, excap de gabinet d’Oriol Junqueras i autor del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, l’estat d’ànim del vicepresident de la Generalitat cessat i empresonat en els dies previs al trasllat a Madrid dels presos independentistes per al judici (més informació a la pàgina 18).

Sol va presentar al Teatre de l’Escorxador l’obra en la qual revela informació inèdita dels preparatius de l’1-O i de l’ingrés a la presó dels líders independentistes, dels quals reivindica l’alliberament. “A Europa ningú recorda l’11 de setembre del 1714, però sí que volen saber què va passar l’1 d’octubre del 2017. L’1-O no és el final de res, és el principi de tot i vull reivindicar tots els que el van fer possible, especialment l’Oriol Junqueras”, va afirmar, i va apuntar que “l’Oriol em diu que digui a Miquel Pueyo [alcaldable d’ERC a la Paeria] que el millor regal que pot fer-li per al seu aniversari [és a l’abril] és convertir Lleida en una ciutat republicana”. Pueyo va dir que el llibre és un “reconeixement a uns generals que no van enviar la infanteria a rebre” i va destacar que “Puigdemont, Junqueras i Rovira, sobretot, van assumir la seua responsabilitat”.

La portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta, va destacar que Junqueras “està físicament tancat, però connectat amb l’actualitat, com el vot als pressupostos de l’Estat o sobre com s’afrontaran les eleccions, perquè totes les decisions que es prenguin siguin consensuades”.

tracking