SEGRE

UNIVERSITAT ESTUDIS

Víctimes de violència masclista podran canviar de grau gratis

Conveni per facilitar el trasllat del seu expedient a un altre centre

La Marea Lila es manifesta a l’Eix contra la violència masclista

La Marea Lila es manifesta a l’Eix contra la violència masclistaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i totes la universitats catalanes van firmar ahir un conveni per poder facilitar el canvi d’estudis de grau a les estudiants víctimes de violència masclista i els seus fills, un tràmit excepcional per fer el trasllat d’expedient en un termini de temps el més curt possible i sense cost. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i la de Presidència, Elsa Artadi, van rubricar el conveni juntament amb els rectors de les universitats públiques i privades. La mesura permetrà a les víctimes continuar el més ràpid possible els estudis de grau en una universitat diferent en què els van començar.

La presidenta de la Comissió Dona i Ciència, Anna Berga, va assenyalar que “de vegades, per la situació en què es troben les víctimes necessiten canviar de residència per a la seua recuperació”, va remarcar Berga, i va afegir que el tràmit de trasllat d’expedient té un cost econòmic i “les universitats no acostumen a fer-ho de forma àgil” i fins i tot pot implicar repetir el curs. En el cas que a la universitat de destinació no s’imparteixi el mateix grau, el conveni contempla que l’estudiant es pugui matricular en un grau equivalent amb convalidacions.

En el curs 2016-2017 un total de 282 estudiants es van acollir a l’exempció de preus de matrícula per ser víctimes de violència masclista o per ser fills d’aquestes.

“He hagut de tornar per fer els exàmens” Una alumna de Comunicació Audiovisual va explicar ahir a TV3 i a SEGRE que ha hagut de tornar a la UdL per fer els exàmens després que l’estiu passat se n’anés a una altra ciutat al ser víctima de violència masclista. Ha pogut seguir els estudis a distància i va valorar positivament l’acord firmat ahir, però en el seu cas no li servirà perquè només li queden 3 proves i les pràctiques per acabar.

tracking