SEGRE

ANIMALS DENÚNCIA

Dos gossos en maten un altre i intenten atacar l'amo a Lleida

Els veïns se senten insegurs perquè els animals “sempre estan deslligats”

Agustí Barri, amb la seua família, ahir amb el cadàver del seu gos a la finca de la partida de Vallcalent.

Agustí Barri, amb la seua família, ahir amb el cadàver del seu gos a la finca de la partida de Vallcalent.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de la partida de Vallcalent, a l’Horta de Lleida, va denunciar ahir que dos gossos d’una finca veïna havien atacat i matat un dels seus gossos, n’havien ferit un altre i ho van intentar amb ell mateix. Segons va explicar Agustí Barri a SEGRE, els fets van ocórrer cap a les set del matí. A l’arribar a la casa dels seus pares per treballar, va veure com els dos gossos d’una finca veïna n’estaven atacant greument un dels seus, que finalment “van matar davant dels meus ulls”.

Barri també va poder comprovar que els gossos havien atacat un altre gos que tenien a la casa i que estava ferit. “Al veure’m, els gossos van venir cap a a mi i em van acorralar. Mai no havia sentit tanta por. Vaig demanar auxili a la meua mare i va trucar a la Urbana. A l’arribar i sentir les sirenes, els gossos es van espantar i se’n van anar”, va assenyalar. Tanta era l’agressivitat dels gossos, va afirmar, que els mateixos agents que van acudir a l’incident van haver de demanar reforços per poder emportar-se’ls a la gossera municipal. Segons Barri, tanmateix, els propietaris van poder recuperar-los poc després.

Aquest veí de Vallcalent va denunciar que no és el primer cop que es troba en una situació de risc per culpa d’aquests gossos, que “sempre van deslligats” i que, fins i tot, en una ocasió van intentar mossegar el seu fill petit. “Tenim por que li passi alguna cosa al nen i a qualsevol persona que passa per la zona. No volem que s’esperi a actuar fins que hi hagi una desgràcia”, va dir Barri amb la seua família. Per la seua part, Francesc Montardit, president de l’associació de veïns de Vallcalent, va demanar més conscienciació i que es compleixi la normativa municipal i que els animals estiguin lligats i controlats.

Rescaten una cadell que havia caigut dins d’un pou

Un particular va rescatar dijous una cadell de gos que es trobava dins d’un pou a Torres de Segre. Segons va informar la protectora Amigos Peludos del Bajo Cinca, que es va fer càrrec de l’animal, la gossa va ser rescatada per un veí i ni tan sols tenia ungles de tant que va gratar per poder sortir a la superfície, a una temperatura sota zero. La protectora es va fer càrrec de la seua recuperació, ja que estava en un estat crític, i la cadell ja té una família d’acollida amb dret a adopció de Lleida.

tracking