SEGRE

TRIBUNALS ESTAFA

Recorren l'absolució d'un lleidatà acusat de quedar-se diners de la seva tieta

La filla de la dona porta el cas davant del TSJC

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida, al Canyeret.

Vista general de la seu de l’Audiència Provincial de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estudiarà l’absolució d’un veí de Lleida, J.S.I., que va ser jutjat acusat d’haver-se quedat diners de la seua tia nonagenària, que cuidava. La filla de la dona, que exerceix l’acusació particular, ha recorregut la sentència de l’Audiència de Lleida davant del TSJC perquè manté que el seu cosí va estafar la seua tia. El tribunal va considerar que no s’ha provat que l’home, jutjat l’octubre de l’any passat, s’hagués quedat indegudament 58.000 euros de la seua familiar, ja morta. La Fiscalia sol·licitava una condemna de dos anys i mig de presó per un delicte d’apropiació indeguda i una indemnització de 32.549 euros. En canvi, l’acusació particular va demanar sis anys de presó per un delicte d’estafa al considerar que l’home va idear un pla per quedar-se el seu patrimoni, valorat en 58.000 euros.

L’home va negar els fets i només va reconèixer que s’havia traspassat 32.549 euros a un compte seu, argumentat que van ser per pagar les obres que va fer a casa seua per adaptar el seu habitatge per a la seua tia, amb mobilitat reduïda, quan el gener del 2014 es va traslladar des de Sevilla. Va fer la transferència hores abans que li revoquessin els poders i no hi ha cap factura dels treballs.

La Fiscalia sol·licitava una pena de dos anys i mig de presó i l’acusació l’elevava fins als sis

També va vendre el pis que la dona tenia a Sevilla per uns 75.000 euros malgrat que l’havia adquirit per 180.000 euros. Una versió oposada a la filla de la dona, que va afirmar que “la mare no sabia que el meu cosí havia venut el seu pis”.

L’abril del 2015 es va desplaçar a Lleida, van suprimir el poder notarial de l’acusat i “fins i tot vaig haver de trucar als Mossos perquè deixés que la meua mare tornés amb mi”.

tracking