SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

Salut demana un solar a la Paeria per ampliar al CAP de la Bordeta

El departament admet que el centre està saturat i preveu una edificació annexa de 600 metres quadrats || L’alcalde assegura que donaran les màximes facilitats

Imatge d’arxiu de l’exterior del CAP de la Bordeta-Magraners, inaugurat fa dos dècades.

Imatge d’arxiu de l’exterior del CAP de la Bordeta-Magraners, inaugurat fa dos dècades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut sol·licitarà la setmana vinent a la Paeria la cessió d’un terreny annex per poder ampliar el CAP de la Bordeta-Magraners. La delegada de Salut, Divina Farreny, va explicar que l’ambulatori s’ha quedat petit i que preveuen augmentar-ne la superfície en uns 600 metres quadrats. “No hi ha cap altra solució, perquè no tenen espai disponible. Han destinat despatxos a consultes, han resituat els administratius, però l’edifici no dóna per a més”, va indicar Farreny. En aquest sentit, va apuntar que si l’estudi de càrregues de treball que s’està fent a tots els CAP per determinar en quina mesura cal reforçar el seu personal mèdic conclou que és necessari contractar un altre facultatiu serà una dificultat poder assignar-li una consulta. Això sí, va admetre que aquesta situació s’haurà de prolongar com a mínim un any i mig o dos, fins que pugui estar llest el nou immoble.

La delegada de Salut va assenyalar que aquesta situació està motivada pel progressiu increment de la població atesa i pels nous serveis que s’han incorporat en els últims anys.

Farreny va plantejar la petició del solar a l’alcalde, Fèlix Larrosa, durant la reunió que els dos van mantenir dijous passat a la tarda. Sobre això, Larrosa va indicar ahir que la seua resposta va ser que “demà mateix poden presentar la sol·licitud i demà passat començarem a tramitar la cessió dels terrenys”, que estan qualificats com a equipaments.

D’altra banda, la delegada de Salut va demanar també a l’alcalde la col·laboració de la Paeria per agilitzar al màxim els tràmits per concedir la llicència d’obres a la clínica de Ponent (l’antiga L’Aliança) per procedir a la seua rehabilitació. Farreny va dir que a finals d’aquest mes els titulars del centre podrien presentar la sol·licitud a l’ajuntament.

En un altre ordre, les unitats d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova i el CAP de Prat de la Riba van atendre una mitjana de gairebé 500 persones al dia la primera setmana de l’any. Entre el dia 1 i el 6, la de Prat de la Riba (que funciona les 24 hores els dissabtes i festius i de vuit del vespre a vuit del matí els altres dies), va rebre 1.249 pacients i els seus professionals van efectuar 79 atencions més a domicili, a banda d’un centenar per telèfon, mentre que Urgències de l’Arnau va tenir 1.657 pacients. El dia 4 va ser el de més afluència, amb 300.

Alerten que la grip d’enguany provoca més hospitalitzacions La Societat Espanyola de Medicina Intensiva Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) va alertar ahir que, segons “la informació que s’estudia de moment”, el virus de la grip que circula de forma predominant a Espanya és el tipus A, que augmenta la possibilitat que hi hagi més pacients que requereixin ser hospitalitzats i una major freqüència de pacients amb pneumònia viral complicada. Va detallar que tant el virus pandèmic A (H1N1)pdm09, com l’epidèmic A (H3N2), pertanyen al tipus A, que generen més ingressos a l’UCI a causa de casos de pneumònia.

tracking