SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

Lleida podria tenir una mesquita finançada pel Marroc

La cònsol a Tarragona espera que la comunitat musulmana li traslladi un projecte || La Paeria no ha rebut cap proposta per a un equipament

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Marroc està disposat a finançar i ajudar en la construcció d’una mesquita a Lleida, segons va confirmar ahir la cònsol general del país a Tarragona, Saloua Bichri. “Estic esperant que la comunitat musulmana lleidatana es posi en contacte amb el consolat per manifestar la voluntat de construir-la. Llavors, ho comunicarem al Regne del Marroc, que segur que actuarà i ajudarà”, va explicar ahir la cònsol a la inauguració del nou local de l’associació cultural Magrebeida.

Bichri va dir que encara no hi ha res definitiu, però que només falta que li arribi un projecte “perquè el Marroc actuï i pugui finançar i ajudar en la construcció”. La cònsol es va reunir amb l’alcalde, Fèlix Larrosa, que va dir que “no hi ha cap novetat” sobre aquest aspecte i que “tampoc tenim cap proposta per a la instal·lació d’un equipament d’aquestes característiques”. Tot i així, va afirmar que “en el moment en què la comunitat musulmana ho consideri, estarem disposats a parlar-ho”. La cònsol va explicar que l’islam “és una religió bonica, de pau i tolerància” i que el fet d’“estar en magatzems no la dignifica”. Per això, va afirmar que “el Marroc voldrà que la religió musulmana sigui representada a Lleida com ha de ser”.

L’associació imparteix classes d’àrab, anglès castellà o català obertes a tothom

El 1997 va obrir el primer temple en un local del carrer Pau Claris. Al quedar petit, el 2001 es van traslladar a un antic pàrquing del carrer del Nord fins al 2010. Actualment, fan les pregàries al Palau de Vidre i a la marquesina dels Camps Elisis.

Nou local a Pardinyes de l’entitat Magrebeida L’associació cultural Magrebeida va inaugurar ahir el seu nou local situat al Camí de Corbins. L’entitat compta amb 450 socis, té 17 anys i durant un temps van estar al local social de Pardinyes. El seu president, Abderrafie Ettalydy, va explicar que “havíem de fer alguna cosa per tenir un espai físic, ja que una associació sense local no pot fer activitats”.  Sobre això, va assenyalar que la seua prioritat és impartir classes d’àrab per als menors magrebins, encara que també faran classes d’anglès, francès, castellà i català obertes a tothom. “A més, farem conferències per explicar la nostra religió als lleidatans, ja que volem donar a conèixer la nostra cultura”, va apuntar, i va afirmar que a la ciutat els musulmans “ens sentim a gust i que gairebé mai tenim problemes”.

tracking