SEGRE

EQUIPAMENT LLEURE

La Paeria aclareix que a partir del 2020 hi podria haver 'disco' a Gardeny

Larrosa veu inviable obrir-la aquest estiu, però no descarta fer-ho més endavant || L’ajuntament treballa amb companyies artístiques per impulsar l’espai tancat

Imatge de les instal·lacions de Gardeny, on hi havia l’antiga discoteca The Hill.

Imatge de les instal·lacions de Gardeny, on hi havia l’antiga discoteca The Hill.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Turó de Gardeny no tindrà discoteca aquest estiu, però podria tornar a tenir-la a partir del 2020. Així ho va precisar ahir la Paeria, que va remarcar la impossibilitat de preparar un nou concurs per aquest any, però no ho descarta per més endavant. En aquest sentit, l’ajuntament va recordar que l’alcalde, Fèlix Larrosa, ha declarat en anteriors ocasions que una vegada estiguin resolts tots els temes jurídics, la seua voluntat política és poder convocar de nou un altre concurs perquè entén que l’oferta de lleure en aquesta zona de la ciutat és ideal per als joves. D’aquesta manera, aquest estiu serà el segon, després del del 2015, en el qual no hi haurà discoteca a Gardeny des del 2002, quan es va implantar una oferta de lleure que va començar amb Gurugú; el 2009 va arribar Larida i el 2015, The Hill. A aquesta última, la Paeria li va rescindir el contracte a l’acumular un deute de 1.081.000 euros per impagament del cànon. L’equipament compta amb un espai tancat, que durant un temps va ser una discoteca d’hivern (Excess) i Larrosa vol aprofitar-lo per construir-hi un espai de creació.

“Estem treballant amb les companyies artístiques de la ciutat”, va explicar. “S’ha de donar utilitat a les edificacions de Gardeny que estan pensades per potenciar espais de la creativitat”, i va recordar que és al costat del Magical i del Castell dels Templers. “Hauria d’anar en aquesta direcció”, va assenyalar i va afegir que vol que es converteixi “en un dels elements de dinamització, producció i creativitat al voltant de la cultura de Lleida”.

L’alcalde entén que l’oferta de lleure a la zona del Turó de Gardeny és ideal per als joves

S’ha de recordar que abans de les eleccions municipals del 2015, el llavors alcalde, Àngel Ros, va projectar habilitar l’edifici per a un centre de creació teatral, però l’actuació va quedar paralitzada per falta de pressuposat. S’havia de dir El Polvorí.

L’última concessionària continua pendent de dos recursos

L’empresa Ágora del Este, que va guanyar el concurs el 2015 per obrir la discoteca The Hill a Gardeny durant quatre anys, no es planteja tornar a presentar-se en una possible licitació de cara a pròxims anys fins que no s’hgin resolt els dos recursos judicials pendents, segons va afirmar ahir un portaveu de la firma. Encara que la Paeria va adjudicar l’espai el 2015, la discoteca no va obrir fins a l’estiu del 2016 per problemes en la tramitació. Llavors, la firma va sol·licitar l’anul·lació del cànon del 2015 i ampliar l’altre any els quatre de concessió com a compensació. La Paeria ho va denegar, per la qual cosa va presentar un recurs al jutjat del contenciós. El magistrat el va desestimar i l’empresa ha recorregut la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. D’altra banda, ha presentat un recurs al jutjat del contenciós contra la rescissió del contracte per part de la Paeria.

tracking