SEGRE

propietat intel·lectual

Absolt de plagiar el nom d'un restaurant a Lleida

Vista general de l’entrada principal de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista general de l’entrada principal de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 de Lleida ha absolt un lleidatà acusat d’un delicte contra la propietat intel·lectual pel suposat plagi del nom d’un restaurant de Lleida. El cas es remunta a l’any 2015, quan els propietaris del restaurant Santbernat es van querellar contra l’amo del restaurant Cuina del País Santbernat. El primer va tancar portes l’any 2013 després de més de quaranta anys en actiu al carrer Saracíbar. El mes de març del 2015 va obrir el segon a l’avinguda Barcelona, al barri de Cappont.

La Fiscalia de Lleida va sol·licitar durant el judici una condemna d’un any i mig de presó contra l’acusat i el pagament de tres multes de 9.720 euros per un delicte contra la propietat intel·lectual. Per la seua part, l’acusació particular va elevar la petició de presó a dos anys i mig, al pagament d’una multa de 10.800 euros i una indemnització de 600.000 euros, a més del cessament en l’ús de la marca Santbernat. Hi havia dos imputats més, però tant la Fiscalia com l’acusació particular van retirar els càrrecs.

No hi va haver afectació

El jutge absol l’acusat, defensat per l’advocat Josep Maria Peiró, ja que considera, entre altres arguments, que “la marca suposadament vulnerada es trobava inactiva o en desús en el moment dels fets denunciats”, i que “no s’ha acreditat cap afectació a la quota de mercat derivat de l’ús no autoritzat del terme Santbernat”. Per aquest motiu, considera que no es pot considerar un delicte. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant de l’Audiència de Lleida. El cas també pot acabar per la via civil.

tracking