SEGRE

Dos alts càrrecs de la Paeria declaren per la querella contra l'EMU

La junta genera

Aprovats els comptes de l'EMU del 2017Ajuntament de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Farrero, director de serveis de la Paeria i Joan Blanch, coordinador de planejament urbanístic, van declarar ahir davant del titular del jutjat d’instrucció número 1 com a investigats per la querella presentada en el seu dia pel líder municipal del PDeCAT, Toni Postius, per presumptes irregularitats als comptes de l’Empresa Municipal d’Urbanisme.

A més d’ells dos, que no van voler fer declaracions, també van comparèixer Daniel Andrés, que forma part del consell d’administració de l’EMU com a assessor del grup de Ciutadans, i una arquitecta municipal. Aquests són els quatre últims investigats que havien de comparèixer al jutge després que a finals de l’any passat ja ho fessin l’alcalde, Fèlix Larrosa, els tinents d’alcalde Montse Mínguez, Rafael Peris i Xavier Rodamilans, els regidors Ángeles Ribes, José Luis Osorio (els dos de Ciutadans), Joan Vilella (Partit Popular) i l’auditora dels comptes de l’EMU. Ara, el magistrat haurà de decidir si processa tots o alguns dels investigats i els porta a judici o bé arxiva la causa.

La querella que Toni Postius va presentar el mes d’abril passat denuncia presumptes irregularitats comptables que serien constitutives de delictes de falsedat de document mercantil, societari i tràfic d’influències i que afectarien principalment els comptes dels exercicis de l’any 2015 i el 2016 dipositats al Registre Mercantil.

tracking