SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS FINANCERS

Fixen judicis per clàusules terra per al març del 2020

S’han registrat unes 1.600 demandes des del juny del 2017 || Cada setmana arriben vuit casos nous al jutjat

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’allau de demandes per clàusules terra a Lleida provoca que el jutjat especialitzat (Primera Instància número 6) fixi en aquests moments judicis per al març de l’any 2020, segons va explicar ahir Eduardo Enrech, titular del jutjat i jutge degà de Lleida. La situació encara podria ser molt pitjor si no hagués arribat una jutge de reforç, la qual cosa permet celebrar entre trenta i quaranta judicis a la setmana. “Hem aconseguit rebaixar-lo entre dos o tres mesos. Amb un sol jutge les esperes ja eren d’any i mig, per al juny del 2020.”

Aquest jutjat havia ingressat a finals del mes de novembre unes 1.600 demandes per clàusules terra des del juny del 2017 i cada setmana hi segueixen arribant una mitjana de vuit casos més. Eduardo Enrech va assegurar que “el col·lapse és evident”.

El titular del jutjat especialitzat i jutge degà, Eduardo Enrech, ho qualifica de “col·lapse”

Aquesta situació no és exclusiva de Lleida. El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, va advertir fa unes setmanes que, segons els seus càlculs, es tardarà cinc anys a resoldre’s les demandes actualment presentades a Catalunya per condicions bancàries abusives com les clàusules sòl. Barrientos va explicar que l’any passat s’havien presentat més de 20.000 demandes que s’han de sumar a les 18.000 del 2017, unes xifres que han portat el sistema de justícia civil “a una situació de col·lapse que té un pronòstic molt negre”. En el seu moment, es va estimar que entrarien 9.000 demandes i s’està arribant a la frontera de les 40.000. Pel que fa a les resolucions, pràcticament la totalitat són favorables al client.

Un altre jutjat en situació de col·lapse és el de Familia. Per a aquest any hi ha prevista l’entrada en funcionament d’un segon jutjat d’aquesta especialitat. A finals de l’any passat també va entrar en funcionament l’ampliació dels jutjats del Canyeret després de sis anys de demora.

Compten amb set noves sales de vistes i un arxiu amb capacitat per a cinc quilòmetres de documents. L’objectiu del departament de Justícia és oferir un millor servei a la ciutadania.

tracking