SEGRE

Treball ordena millorar el vestuari dels motoristes de la Guàrdia Urbana de Lleida

Per incomplir la normativa de protecció, després d’una denúncia d’Asigull

Motoristes de la Guàrdia Urbana de Lleida durna

Treball ordena millorar el vestuari dels motoristes de la Guàrdia Urbana de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball ha dictat una resolució en la qual obliga la Paeria a facilitar als motoristes de la Guàrdia Urbana un vestuari que compleixi amb les condicions tècniques establertes per la legislació vigent pel que fa a matèria de prevenció de riscos laborals en aspectes com la protecció davant de possibles caigudes o pel fred o la pluja, després de constatar que l’actual incompleix diversos punts. Així, dóna la raó a la denúncia presentada fa gairebé un any pel sindicat Asigull, majoritari al cos, que ahir va subratllar que tant la prefectura de la Policia Local com el departament de recursos humans i el de prevenció de riscos laborals s’havien negat a atendre les demandes, “vetllant més per altres interessos [econòmics, de gestió...] que per la seguretat dels seus treballadors”.

La resolució d’Inspecció de Treball indica que de l’informe facilitat per la Guàrdia Urbana “es desprèn que les jaquetes i pantalons utilitzats no compleixen amb les normes”. Afegeix que tampoc especifica la normativa que compleixen el casc, els guants i botes i dóna un mes a la Paeria per adaptar tot el vestuari dels motoristes a la normativa.

La regidora de Seguretat, Sara Mestres, va assenyalar que han rebut la notificació recentment i que estan revisant tot el vestuari dels diferents proveïdors per veure si compleix tots els punts de la normativa. “Si és així, l’hi notificarem a Treball i si no, ho solucionarem”, va afirmar, i va insistir que tot el material amb què estan equipats els agents és d’una qualitat “excel·lent”.

tracking