SEGRE

Els pisos iniciats a Lleida i comarques gairebé es dupliquen l'any 2018

A la capital es van començar 183 més que el 2017 || En canvi, els finalitzats van caure a la meitat, segons un estudi de l’associació de promotors catalans

Pisos a la venda a la ciutat a Lleida.

Pisos a la venda a la ciutat a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d’habitatges d’obra nova a la província va augmentar un 87 per cent l’any passat respecte al 2017, i es va passar dels 291 habitatges iniciats a les 546. En canvi, el nombre de pisos acabats va baixar un 56 per cent, al passar dels 448 del 2017 als 254 del 2018. Així ho constata un informe de l’Associació de Promotors de Catalunya, que destaca que hi ha hagut un increment generalitzat en la construcció de nous habitatges a tot el territori. Respecte a la capital, el 2018 es va començar la construcció de 310 nous immobles, 183 més que el 2017, mentre que els habitatges acabats van passar de les 115 de fa dos anys als 74 del 2018.

la dada

546 pisos d’obra nova. Són els que es van començar a construir el 2018, i se’n van acabar 254.

En aquest sentit, el president del Gremi dels Constructors, Josep Maria Gardeñes, va assenyalar que aquestes xifres demostren que “la dinàmica dels promotors és vendre molt sobre projecte, perquè abans, tot el que es construïa estava venut i ara prioritzen tenir venut entre el 60 o el 70 per cent de l’habitatge abans de començar a construir, per això les xifres d’aquest any no concorden amb els habitatges iniciats o finalitzats, perquè impera la prudència entre els promotors”.

En aquest sentit, va assenyalar que “la gent ha après a comprar habitatges i saben que si ho fan sobre pla poden obtenir un preu més barat que si ja està a mig construir, a banda que pots escollir el pis i les seues característiques més fàcilment”. Malgrat tot, Gardeñes va recordar que “hi ha gent que fa el contrari i no s’anima a comprar un pis fins que l’obra no està iniciada”.

tracking