SEGRE

COMERÇ BALANÇ

L'obertura de botigues s'estabilitza després de créixer un 26% en 2 anys

Els canvis de titularitat i les baixes d’activitat disminueixen || Les patronals prioritzen donar continuïtat i futur als establiments que ja estan oberts

L’obertura de botigues s’estabilitza després de créixer un 26% en 2 anys

L’obertura de botigues s’estabilitza després de créixer un 26% en 2 anysMARIA MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 320 comerços van obrir les portes a la ciutat el 2018, un més que fa dos anys, segons fonts municipals. El 2016 aquesta xifra va ser de 267 i el 2015 van obrir 253 establiments. Així doncs, les obertures s’han estabilitzat després que haguessin augmentat un 26% entre el 2015 i el 2017. D’altra banda, segons dades municipals, l’any passat es van notificar disset tancaments de negoci, un 22,7% menys en comparació amb el 2017. Malgrat tot, aquesta última xifra s’ha d’agafar amb cautela, ja que alguns dels comerços que tanquen no ho notifiquen, atès que no estan obligats a fer-ho per llei. D’altra banda, els canvis de titularitat dels negocis el 2018 van ser 265, un 6,4 per cent menys respecte al 2017, quan n’hi va haver 283. Davant d’aquestes xifres les patronals opten per intentar donar continuïtat i futur als negocis ja existents.

El regidor de Promoció, Rafel Peris, va valorar molt positivament aquestes xifres, i va assenyalar que en aquests últims anys s’està reforçant el teixit comercial de la ciutat i que el més important és “ajudar els emprenedors i els que obren un negoci amb ajuts i subvencions per poder estabilitzar-se”. En aquest sentit, Peris va recordar que l’ajuntament destinarà part dels impostos de la construcció de grans superfícies impulsar i modernitzar el petit comerç. D’altra banda, la presidenta de la Federació de Comerciants (Fecom), Rosa Maria Eritja, va al·legar que “són unes bones xifres, però m’agradaria saber quants d’aquests 320 comerços continuen oberts avui dia”. En aquest sentit, va assenyalar que “l’important ara és garantir que tinguin continuïtat i que no hagin de tancar al cap d’un parell de mesos”. Una opinió que també comparteix el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que va al·legar que “aquest creixement de les obertures va d’acord amb la pèrdua de teixit comercial que hi va haver en els anys de la crisi” i va recordar que “ara l’ajuntament ha d’ajudar per contribuir a la proliferació del petit comerç davant les grans superfícies”. Per la seua banda, el gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va assenyalar que “malgrat que les xifres i les contractacions són bones, és cert que s’ha notat una baixada de la facturació i és difícil garantir un relleu i una estabilitat als comerços”.

L’obertura de botigues s’estabilitza després de créixer un 26% en 2 anys

L’obertura de botigues s’estabilitza després de créixer un 26% en 2 anysMARIA MARQUÈS

tracking