SEGRE

Nova convocatòria de vaga a l'hospital Santa Maria de Lleida

Metges de Catalunya crida la concertada catalana a sumar-se a una aturada que preveu indefinida

L’hospital Santa Maria és el centre de referència a Lleida per a l’atenció en salut mental.

L’hospital Santa Maria és el centre de referència a Lleida per a l’atenció en salut mental.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya tornarà a convocar una vaga en la sanitat concertada catalana. A Lleida afectarà l’hospital Santa Maria, on uns doscents metges estaran cridats a secundar un atur, que es preveu indefinit, per reclamar millores assistencials i laborals al no aconseguir-les a l’anterior vaga, al novembre, quan sí que hi va haver millores per als metges de l’Atenció Primària pública. Segons un portaveu del sindicat a Lleida, Santiago Miguel Sanz, “aquesta vaga serà més potent que la que vam fer durant cinc dies el mes de novembre passat i es preveu que sigui indefinida, ja que no han escoltat les nostres peticions”.

El sindicat anunciarà aquest dimecres els detalls i la data d’inici de l’aturada, que segurament serà el mes de febrer, perquè s’ha d’anunciar com a mínim amb deu dies d’antelació. Metges de Catalunya va informar que aquesta mobilització arriba després que ni les patronals sanitàries ni el Servei Català de la Salut (CatSalut) “no s’hagin dignat a asseure’s per negociar les reivindicacions” de la vaga de la concertada, que representa el 80 per cent dels llits hospitalaris i el 20 per cent dels ambulatoris catalans.

Estaran cridats a la mobilització més de 10.000 facultatius dels cinquanta-tres hospitals d’aguts, vuitanta-sis equips d’Atenció Primària, cinquanta centres sociosanitaris i vint-i-cinc de salut mental. Segons va assenyalar el sindicat, la vaga de cinc dies a la sanitat concertada de l’última setmana del mes de novembre passat va tenir un seguiment del 70 per cent.

tracking