SEGRE

Comú de Lleida, Catalunya en Comú i Podem aniran junts a les municipals

Acord per una candidatura conjunta per als comicis del pròxim mes de maig a la capital del Segrià

Comú de Lleida, Catalunya en Comú i Podem aniran junts a les municipals

Comú de Lleida, Catalunya en Comú i Podem aniran junts a les municipals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida, Podem i Catalunya en Comú han arribat a un acord per presentar una candidatura conjunta a les eleccions municipals del mes de maig a la capital del Segrià sota el nom de "Comú de Lleida". Segons ha anunciat aquest divendres l'agrupació d'electors, la candidatura conjunta neix "per l’esperit de sumar forces, eixamplar base electoral i la voluntat de assolir majories capaces d’aspirar a governar el municipi".

Entre els acords, que hauran de ser ratificats en assemblea el diumenge 27 de gener, hi ha el manteniment del procediment d’aval ciutadà propi de les agrupacions d’electors, demanant almenys 1.500 avals per poder inscriure la candidatura, i n’adoptarà també el criteri de caducitat del projecte, que haurà de renovar-se o ratificar-se de nou en cada procés electoral.

Un altre acord és que les persones que, havent sigut escollides mitjançant el procés de primàries aprovat per l’assemblea, formin part de la llista electoral del Comú de Lleida, hauran de signar i comprometre’s a complir i fer complir el Codi d’Ètica política.

La participació a les assemblees i als òrgans existents a la candidatura serà a títol personal, tot garantint el reconeixement dels partits que conflueixen en la candidatura municipal, Podem i Catalunya en Comú, i la participació de la seva militància.

La nova candidatura també vol garantir la participació de la ciutadania en la presa de decisions, via telemàtica o presencial, mitjançant un cens únic de persones.

tracking