SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per posar telèfons a nom de la seua exnora per trucar al tarot i a Veneçuela

El jutge li imposa una pena d’un any i nou mesos de presó per un delicte continuat d’estafa || Va generar un deute de 1.596 euros per les trucades que ara haurà de pagar a les companyies

Sala de vistes del jutjat penal número 2 de Lleida, on es va celebrar el judici.

Sala de vistes del jutjat penal número 2 de Lleida, on es va celebrar el judici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 2 de Lleida ha condemnat a un any i nou mesos de presó una dona per haver contractat fraudulentament dos línies telefòniques a nom de la seua exnora per fer nombroses trucades a tarotistas i a Veneçuela i va generar un deute a la víctima d’1.596,24 euros. El jutge estableix que la dona és autora d’un delicte continuat d’estafa ja que l’engany es va prolongar durant vuit mesos. La Fiscalia va sol·licitar al judici una condemna de dos anys de presó mentre que l’acusació particular, a càrrec de l’advocada Griselda Sisó, del Despatx Jurídic Sisó, va elevar la petició a dos anys i vuit mesos de presó. La defensa va demanar l’absolució.

El jutge considera provat que el mes de setembre del 2012 l’acusada va contractar de manera fraudulenta tres línies telefòniques, dos de mòbil i una altra de fixa amb ADSL, facilitant les dades de la seua exnora. D’aquesta forma, entre l’octubre del 2012 i el maig del 2013 l’acusada va realitzar nombroses trucades des dels tres números a Veneçuela, lloc d’on és originària i on té família, i a les línies del tarot. La facturació d’aquestes tres línies durant aquests mesos va ascendir a 1.596,24 euros que l’acusada no va abonar a les companyies, ja que les línies anaven a nom de la seua exnora.

L’acusada va contractar tres línies, una amb ADSL a casa seua, facilitant les dades de la seua exnora

La condemnada va instal·lar el telèfon fix i ADSL a l’habitatge i també va facilitar la seua direcció per rebre les factures, per la qual cosa la denunciant no va tenir constància de l’existència dels deutes que s’estaven generant. Se’n va adonar el dia que li van denegar un préstec perquè constava com a morosa al registre d’Asnef (vegeu el desglossament). Va ser en aquell moment quan va descobrir que havia estat víctima de l’estafa i va interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

El jutge determina que hi ha proves i indicis “plenament acreditats” que demostren l’estafa.

La víctima ho va descobrir quan se li va denegar un crèdit per morosa Al judici es va acreditar que les tres línies es van contractar a nom de la denunciant i utilitzant el seu DNI. Aquesta va explicar durant la vista que no sabia de l’existència d’aquestes línies fins que li va ser denegat un crèdit perquè apareixia a la llista de morosos d’Asnef com a conseqüència de l’impagament de les factures d’aquests serveis. La direcció dels contractes era la de l’acusada. Una de les proves que demostren l’autoria del delicte per part de l’acusada són les gravacions de les companyies durant la contractació. En una d’aquestes, la persona que va contractar el servei va facilitar com a telèfon de contacte el que l’acusada tenia en aquell moment i que, posteriorment, també va donar a la declaració policial. La sentència no és ferma i ha estat recorreguda davant de l’Audiència de Lleida.

tracking