SEGRE

Lleida estrena 5 nous autobusos híbrids

Larrosa anuncia el reforç de la línia L7 amb un nou vehicle en hores punta

Lleida estrena 5 nous autobusos híbrids

Lleida estrena 5 nous autobusos híbridsDe Foto / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els autobusos urbans de Lleida estrenen cinc nous vehicles amb tecnologia híbrida de la marca Volvo que permetran rejovenir la flota, formada per un total de 48 vehicles, i fer-la més sostenible. Amb aquestes incorporacions gairebé un terç dels autobusos urbans de la ciutat tindran motors elèctrics.

L'alcalde, Fèlix Larrosa, que ha participat a la presentació dels nous vehicles a l’aparcament de la Cuirassa, ha assenyalat que aquests autobusos “contribueixen a la revolució verda amb la qual estem compromesos a la ciutat de Lleida”. L'alcalde ha destacat que aquests vehicles suposen un 30% d’estalvi de combustible i contribueixen a reduir les emissions de CO2 a la ciutat, a més de tenir estàndards molt alts de confort.

“És una inversió important, d’1,3 milions d’euros, un esforç extraordinari que fem com a ciutat, gràcies als pressupostos que tenim. Comptar amb pressupostos és important per una institució per dur a terme aquestes polítiques actives, en aquest cas al voltant del medi ambient”, ha afegit.

L’alcalde també ha volgut destacat el balanç positiu de viatgers de l’any 2018, que es va tancar amb gairebé 6,5 milions de passatgers, un 2,59% més que l’any anterior. La línia amb més viatgers segueix sent la L7 Costa-Magraners-Secà, amb 1,7 milions d’usuaris anuals. Precisament, Larrosa ha anunciat que aquest servei es reforçarà amb un nou comboi a les hores punta del matí, migdia i tarda, per tal de donar una major comoditat als usuaris.

L'acte de presentació ha comptat també amb la presència del regidor d'Habitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt; dels regidors Marta Gispert, José Luis Osorio i Joan Vilella; del president i el conseller delegat del grup Moventia, Miquel Martí i Josep Maria Martí, i de representants dels treballadors d'Autobusos.

tracking