SEGRE

SEGURETAT EMERGÈNCIES

Lleida ha perdut gairebé la meitat dels bombers des de l'any 2003

La ciutat tenia 74 efectius i avui només disposa de 48 || L’alcalde es compromet a mediar amb la conselleria d’Interior perquè es cobreixi aquest dèficit

Imatge de la reunió d’ahir entre els bombers i l’alcalde, Fèlix Larrosa.

Imatge de la reunió d’ahir entre els bombers i l’alcalde, Fèlix Larrosa.PAERIA

Creat:

Actualitzat:

Diversos representants del parc de bombers de Lleida, de CCOO i de COS-Bombers pel Canvi es van reunir ahir amb l’alcalde de la capital lleidatana, Fèlix Larrosa, per exposar-li les precàries condicions en les quals diu aquest col·lectiu que treballa. En concret, els representants dels bombers van explicar que fa quinze anys comptaven amb 74 efectius al parc de la ciutat i avui només són 48, gairebé la meitat. Aquesta pèrdua d’efectius comporta una gran dificultat per cobrir les emergències que puguin sorgir a la ciutat o a les comarques pròximes, sobretot si n’hi ha algunes que coincideixen en el temps.

El parc de Lleida rep sovint l’ajuda dels de Balaguer i Mollerussa, cosa que comporta un dèficit de cobertura momentània en aquestes ciutats i les zones d’influència mentre es porta a terme el servei. Al seu torn, el parc de Lleida dóna suport amb freqüència a aquests dos parcs, la qual cosa també significa una falta de cobertura momentània a la capital. La raó d’aquesta pèrdua d’efectius és, segons el col·lectiu, el fet que des de l’any 2008 gairebé no s’han convocat places de bombers a Catalunya (només 150 el 2018), amb la qual cosa no s’han cobert com cal moltes baixes i jubilacions. Un portaveu dels bombers de Lleida va dir ahir que s’ha de tenir en compte que la província lleidatana té unes característiques diferents a les de la resta del territori català, ja que abunden els parcs de bombers voluntaris, que de vegades no poden atendre serveis perquè els efectius no poden deixar la seua feina o estudis, de manera que s’han d’activar els parcs professionals.

Aquesta mateixa font va destacar que es dóna la circumstància que no hi ha cap parc professional entre Balaguer i la Seu o entre Balaguer i Sort, per la qual cosa hi ha una gran extensió territorial que només compta amb parcs de voluntaris. L’alcalde de Lleida es va comprometre a la reunió d’ahir a mediar davant de la conselleria d’Interior perquè es cobreixi aquest dèficit de seguretat. El primer edil va mostrar la seua “profunda preocupació” pel possible impacte d’aquest dèficit sobre la seguretat de la ciutadania. El govern de la Generalitat ha previst la convocatòria de noves places de bombers si s’aproven els pressupostos.

tracking