SEGRE

SUCCESSOS HORTA

Festa 'rave' il·legal de tres dies en un edifici ruïnós de Lleida

Organitzada per joves de la Franja a les instal·lacions de Càrnies Mir a Rufea

Diumenge a la nit encara quedaven alguns joves a la nau.

Festa 'rave' il·legal de tres dies en un edifici ruïnós de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Rufea van denunciar ahir que durant tot el cap de setmana s’ha celebrat una festa ‘rave’ il·legal amb música a tot volum a les instal·lacions de Càrnies Mir, que estan abandonades des que l’amo va ser assassinat el 2009. La Guàrdia Urbana va denunciar l’organitzador i no va poder desallotjar-los al tenir lloc en un edifici privat.

Veïns de la partida de Rufea, a l’Horta de Lleida, van denunciar ahir que durant tot el cap de setmana ha tingut lloc una festa rave il·legal a les antigues instal·lacions de l’empresa Càrnies Mir, que estan abandonades des que el 2009 l’amo va ser assassinat.

El president de l’associació de veïns de Rufea, Adrià Drago, va explicar que la festa va començar divendres a la nit i al tancament d’aquesta edició encara continuava. Ahir hi havia fins a trenta vehicles aparcats. Tot apunta que els assistents serien joves procedents de la Franja.

“Hem estat tot el cap de setmana aguantant música a tot volum d’una festa particular”, va explicar Drago. La rave va tenir lloc a l’edifici que ocupava Càrnies Mir, actualment propietat del banc dolent, la Sareb, que es troba abandonat i el seu accés és lliure.

“Al llarg de l’any passat una sèrie de persones van entrar-hi en dos ocasions, però no van posar música, i aquesta vegada han instal·lat un generador i una taula de mescles de so”, va manifestar i va denunciar que la música estava amb un volum tan alt que “ha estat realment molest i la dotzena de torres més properes han tingut problemes per dormir”.

Veïns van explicar que la Guàrdia Urbana va acudir en dos ocasions al lloc. La primera va ser dissabte i els agents van identificar el promotor i organitzador de la festa i van aixecar una acta per tramitar la corresponent sanció.

Drago va apuntar que llavors “van abaixar la música cinc minuts”, però quan se’n van anar els agents la van tornar a apujar. Ahir al matí, agents de la Urbana van tornar i van aixecar una altra acta.

“Ens van dir que legalment no podien fer res perquè les instal·lacions són privades”, va manifestar el representant veïnal, que va afegir que els agents van demanar retirar dos dels vehicles que obstaculitzaven un camí.

Per la seua part, alguns dels assistents van negar que hagin causat molèsties al veïnat i van afirmar que tornaran, encara que van reconèixer que “ha vingut massa gent”. Fa unes setmanes en van organitzar una altra al Polvorí de la Cerdera.

“La música se sentia com a la festa major als Camps Elisis de Lleida”

El grup de WhatsApp de la partida de Rufea ha sigut el punt de trobada dels veïns per descobrir què estava passant a les instal·lacions de Càrnies Mir. “Fa un any hi va haver una onada de robatoris a diverses partides de l’Horta i primer vam pensar que potser eren lladres que anaven a robar a l’edifici, mentre que d’altres temien que no fos un assentament”, va explicar ahir un dels veïns. “Vaig arribar a la partida dissabte al matí i em va estranyar sentir música a tot volum, com quan se celebren la festes de maig als Camps Elisis de Lleida”, va assenyalar i va afirmar que “la música estava al màxim, per la qual cosa els veïns més propers a l’edifici no han pogut descansar”. Una altra veïna va denunciar que “no es pot aguantar una cosa com aquesta” i que en tot moment han circulat vehicles. “Feia por passar pel camí, que a més obstaculitzaven”, va assenyalar. Va dir que els veïns de Rufea estan “molt enfadats” perquè ningú els fa cas. En aquest sentit, va explicar que des que la nau va ser abandonada deu fer gairebé deu anys “l’han desmantellat sencera i els Mossos d’Esquadra ens han dit sempre que cal denunciar el propietari, ja que ells no hi poden fer res perquè és una propietat privada”. Va apuntar que és “habitual” que acudeixi gent a la nau, però que mai s’ha celebrat una rave com la d’ara i va animar l’associació de veïns a denunciar la situació.

L’assassinat de l’amo de la firma el 2009 continua sense estar resolt L’amo de Càrnies Mir, Santiago Mir, va ser assassinat a trets per quatre atracadors a la casa situada al costat de l’empresa a Rufea, on vivia, l’agost del 2009. Els quatre assaltants van entrar a l’habitatge de Santiago Mir, quan aquest estava sopant. Els lladres, encaputxats, es van enfrontar amb el propietari, a qui van acabar assassinant a trets amb una escopeta de canons retallats. Després van amenaçar la seua dona, que era a la casa, a punta de ganivet. El 2011, els Mossos van detenir un dels presumptes autors, però l’Audiència els va absoldre un any després, per la qual cosa el crim continua sense estar resolt.

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.STEFFI GABRIELLE

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.STEFFI GABRIELLE

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.

La festa es va organitzar des de divendres i ahir desenes de vehicles seguien a les instal·lacions.STEFFI GABRIELLE

tracking