SEGRE

PARTITS MUNICIPALS

La Crida aspira a 4 edils amb Rosa Peñafiel al capdavant

Ruben Cobo i Eva Lega, els números dos i tres || El quart lloc és per a Elvira Siurana, germana de l’exalcalde Siurana

Els caps de llista, ahir al Beat Cafè Soul.

Els caps de llista, ahir al Beat Cafè Soul.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Crida per Lleida-CUP aspira a treure quatre regidors a la Paeria a les pròximes eleccions municipals. Així ho van expressar ahir els seus responsables en la presentació de la seua llista electoral que, tal com va avançar SEGRE, estarà encapçalada per Rosa Peñafiel, portaveu de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme, que va promoure la retirada dels noms de carrers vinculats al franquisme. És néta de l’històric del PSUC a Lleida Antonio Cantano, que va ser regidor a la primera Paeria democràtica, i és gerent i directora comercial d’un celler.

El seu número dos serà Ruben Cobo, professor de Secundària, mentre que la tres és Eva Lega i la quatre, Elvira Siurana, germana de l’exalcalde Antoni Siurana.

D’aquesta manera, amb el lema “Som realistes”, la Crida va presentar els caps de llista en un acte obert al Beat Cafè Soul, amb aperitiu i música, amb la presència de militants i simpatitzants.

Peñafiel, Cobo i Lega van explicar que el seu projecte és continuista respecte al dels dos actuals regidors de la Crida, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell, i que aspiren a obtenir quatre edils.

Van afirmar que la ciutat “necessita arriscar per transformar-se”, per la qual cosa, en aquest sentit, van dir que han decidit arriscar-se a entrar en la llista, i que aposten per les remunicipalitzacions de serveis, la defensa d’espais públics, la cultura popular i la memòria històrica, anar en contra de la pobresa i fer polítiques mediambientals, entre altres qüestions. Van deixar clar que la Crida és un projecte col·lectiu i que “no importen tant els noms de la llista” ja que sempre “hi ha el suport de l’assemblea en les decisions”. Respecte que sigui una dona la que lidera la llista, Peñafiel va dir que “fa falta que les dones ocupin el seu espai, tot i que encara és complicat”.

També va remarcar la necessitat de canvi a Lleida des del carrer. “Cal recuperar la dignitat, amb el fil de l’entusiasme com a capacitat transformadora, i determinats a no renunciar a la utopia” i va afegir que “mai ens podran derrotar perquè mai ens rendirem”.

Pel seu costat, Gabarrell va destacar la “força” de la nova llista, persones que “heu estat al nostre costat en moments durs del mandat”.

La llista

  • Rosa Peñafiel. Portaveu de la Plataforma Lleida Lliure de Franquisme i membre de l’associació feminista Dones Lleida. És la néta del sindicalista i regidor de la Paeria Antonio Cantano, lluitador reconegut pels drets socials i referent de l’antifranquisme.
  • Ruben Cobo. Ha participat en el moviment antimilitarista a través de la Plataforma Antimilitarista de Lleida i va ser membre actiu del Bloc Revolucionari. 
  • Eva Lega. Treballa a la Crida en temes de comunicació i organització i forma part dels grups de treball de cultura, memòria històrica i gènere. És afiliada del sindicat CGT i membre del CDR Noguerola. 
tracking