SEGRE

URBANISME EXPEDIENT

La Paeria tramita la primera ruïna d'un bloc de Ramiro Ledesma

Al constatar en una inspecció les deficiències i falta de condicions d’habitabilitat

La Paeria tramita la ruïna econòmica d’aquest bloc.

La Paeria tramita la ruïna econòmica d’aquest bloc.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria està tramitant d’ofici el primer expedient de ruïna d’un edifici dels blocs de Ramiro Ledesma (ara Grup Mariola) al constatar, després d’una inspecció, el seu mal estat de conservació i la manca de condicions d’habitabilitat i de seguretat. Es tracta de l’escala 2 del bloc I d’aquest grup, que ja havia estat tapiat en dos ocasions i que forma part del pla Mariola 20.000, que preveu enderrocar de forma progressiva en els propers anys el Grup Mariola i els tres edificis de Cardenal Cisneros i construir habitatges nous per regenerar el barri.

L’ajuntament de Lleida recorda que els propietaris dels pisos són els responsables de mantenir l’immoble en condicions i tenen un termini per presentar al·legacions i comunicar si opten per tirar-lo a terra o bé rehabilitar-lo.

L’octubre passat, tècnics municipals van inspeccionar l’escala 2 del bloc E de Ramiro Ledesma. Van poder accedir a dotze dels setze habitatges que la formen i van comprovar que la coberta presenta deficiències que provoquen filtracions a les plantes inferiors i l’afectació d’algunes bigues per l’aigua. Van constatar també que l’edifici ha estat saquejat de manera reiterada, de forma que l’interior dels pisos està “totalment impracticable” i per tornar a ser habitat caldria substituir totes les instal·lacions. En resum, no pateix lesions estructurals greus que en facin perillar l’estabilitat, però presenta un alt grau de deteriorament.

La Paeria estima que el cost total de les reparacions ascendiria a 292.680,52 euros, que és un import superior al cinquanta per cent del valor de reposició de l’edifici (219.864,96 euros), per la qual cosa compleix les condicions per ser declarat en ruïna econòmica, és a dir, rehabilitar-lo costaria més de la meitat del pressupost de la construcció d’un de nou. Davant d’aquesta situació, el consistori ha iniciat la tramitació de la ruïna ordinària, no imminent, de l’immoble.

De moment, l’ajuntament de Lleida no ha començat cap altre expedient de declaració de ruïna en l’àmbit del pla Mariola 20.000. Aquest sector afecta un total de 508 pisos en els quals viuen 700 persones que corresponen a 309 nuclis familiars. Segons el cens efectuat pel consistori, 204 dels habitatges estan buits, 66 okupats i 238, en situació regular.

tracking