SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Presó per amenaçar per WhatsApp la seua exparella

L’Audiència li imposa una condemna de 9 mesos i li prohibeix atansar-se a la víctima || Ja tenia una ordre d’allunyament

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 9 mesos de presó un home per amenaçar la seua exparella a través de WhatsApp amb missatges que li enviava malgrat que tenia prohibit atansar-se i comunicar-se amb la víctima. El tribunal, que confirma la sentència dictada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida, rebutja el recurs de l’acusat i el condemna per un delicte d’amenaces en l’àmbit de la violència de gènere, amb l’agreujant de trencar una mesura cautelar. Segons la sentència, el juny del 2017 l’acusat va enviar a la que havia estat la seua parella una sèrie de missatges per WhatsApp, incomplint la pena de prohibició de comunicar-se amb ella imposada el desembre del 2016. En aquests missatges i també per telèfon li va dir que “et tancaran i et violaran amb vibradors”, amb ànim d’“alterar la seua tranquil·litat i assossec”.

La víctima va presentar denúncia davant dels Mossos amb una versió a la qual dóna plena credibilitat el tribunal, malgrat que ella mateixa va admetre que havia estat amb ell tot i l’ordre. Per això, l’Audiència condemna l’acusat a nou mesos de presó i li prohibeix atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant dos anys.

Coacciona la seua dona quan anava a denunciar-lo per maltractaments L’Audiència també ha ratificat la sentència imposada a un lleidatà acusat d’amenaçar la seua dona quan aquesta es dirigia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar-lo per maltractament. Segons la sentència, que no és ferma, els fets van ocórrer el maig del 2018 quan la víctima es trobava a la parada de l’autobús al costat de la seua dona menor d’edat, que anava a desplaçar-se a la comissaria per denunciar el seu marit, quan aquest i el seu germà es van atansar a ella dient-li que vigilés i que “ja veuria el que li passaria”. A més, el germà de l’acusat va intentar arrabassar-li el cotxet del nen. El tribunal li imposa quaranta dies de treball comunitari per amenaces i una ordre d’allunyament de la víctima durant dos anys.

tracking