SEGRE

SANITAT SERVEIS

Salut prorroga sis mesos el permís a L'Aliança per fer activitat pública en altres centres

Fins al 30 de juny a Vithas Montserrat, ILO Oftalmologia, Avantmèdic i Prat de la Riba, a l’espera que pugui reobrir || La clínica podria presentar aquesta setmana la petició de llicència d’obra

La clínica està tancada des del 10 d’octubre passat.

La clínica està tancada des del 10 d’octubre passat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha prorrogat fins al 30 de juny l’autorització concedida a la Clínica de Ponent (antiga L’Aliança) a continuar efectuant en altres centres metges de la ciutat les proves i operacions que li deriva la sanitat pública davant de la impossibilitat de poder utilitzar la seua clínica fins que estiguin a punt les obres de rehabilitació. L’Aliança va haver de desallotjar les seues instal·lacions a Prat de la Riba el 10 d’octubre passat a l’aparèixer una gran esquerda a la segona planta.

A finals d’aquell mes, Divina Pastora, la mútua propietària de la clínica, va anunciar que les obres necessàries per reforçar l’estructura de l’edifici obligaven a tancar-lo fins a finals del proper mes de juny. Davant d’aquesta situació, va negociar amb altres centres la cessió d’espais per poder fer l’activitat que té concertada amb Salut, que li reporta una part molt important dels seus ingressos. El 2017, van ser 6,345 milions d’euros. Així, té contractats quiròfans durant algun dia a la setmana a l’hospital Vithas Montserrat i a la clínica ILO Oftalmologia, així com a l’Avantmèdic, encara que en aquest cas només per a cirurgia local.

A més, l’Institut Català de la Salut també li va cedir un espai al CAP de Prat de la Riba per a proves de radiologia. Inicialment, Salut va autoritzar aquest procediment fins al 31 de desembre del 2018, però ara l’ha prorrogat sis mesos més, segons va explicar Divina Farreny, delegada del departament a Lleida. Farreny va indicar que faran un seguiment de l’evolució tant de l’execució de l’activitat contractada com de les obres per poder reobrir la clínica. En aquest sentit, va insistir que una de les prioritats és garantir els llocs de treball.

Cal tenir en compte que el tancament del centre ha provocat que s’hagi aplicat un ERO temporal a 177 dels 215 empleats de L’Aliança, que es prolongarà com a mínim fins al mes de juny vinent, Divina Pastora va assegurar que invertirà 8 milions per rehabilitar la clínica.

Fonts de Salut van apuntar que la mútua té previst presentar aquesta setmana la sol·licitud de llicència d’obres a l’ajuntament.

CCOO proposa ingressar a planta i no a Urgències els semicrítics

El sindicat CCOO considera que els pacients ingressats en un estat semicrític a l’hospital Arnau de Vilanova haurien d’estar-se a les plantes d’hospitalització, per descongestionar l’UCI i Urgències. “Si s’adaptessin les plantes per a aquest tipus d’usuaris, hi hauria una infermera i una auxiliar d’infermeria de més, es facilitaria el treball als professionals i es descongestionaria l’UCI i Urgències, perquè no estan tan greus com per ser-hi”, va manifestar la portaveu de CCOO, Amparo Loren.  Així mateix, l’Arnau ha adaptat quatre llits de les trenta que té la sisena planta per a pacients amb un ictus agut. “En aquesta zona hi hauria d’haver una Unitat de Curta Estada (UCE), com teníem abans de les retallades”, va opinar.

D’altra banda, va explicar que el sindicat ha sol·licitat a la gerència de l’hospital que a tots els empleats d’hospitalització majors de 55 anys se’ls redueixi la jornada laboral.

tracking