SEGRE

CENTRE HISTÒRIC HABITATGE

Okupes "per necessitat"

Una desena de famílies que okupen pisos al Barri Antic demanen lloguers socials || En algun hi ha una desena de persones

Algunes de les famílies que okupen pisos al Barri Antic, amb el president de l’associació Futur.

Algunes de les famílies que okupen pisos al Barri Antic, amb el president de l’associació Futur.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de famílies sense recursos que okupen habitatges al Centre Històric i que estan en risc de ser desnonades (algunes ja tenen data) demanen a la Paeria que els proporcioni un pis de lloguer social que puguin pagar. Afirmen que es veuen obligats a entrar en habitatges de bancs o particulars per no estar-se al carrer i remarquen que no es neguen a pagar una renda baixa, ja que reben una prestació econòmica. Els afectats van explicar que en un dels habitatges okupats viuen deu persones, set d’ells nens; en un altre, una dona i els seus cinc fills; i en un altre, una dona i la seua filla de tres anys. En uns altres dos casos, mares de quatre i tres fills van deixar de cobrar la renda garantida i no van poder continuar pagant el lloguer, per la qual cosa ara són okupes. En un altre cas, una dona i el seu pare que van ser desnonats diu que va haver de dormir en un portal i un home assegura que dorm al carrer i demana una ajuda, amb la qual poder accedir a un lloguer social.

Així mateix, altres residents al Barri Antic indiquen que els propietaris no els volen renovar el contracte de lloguer perquè tenen la intenció de vendre els pisos “a un especulador d’una immobiliària, que ja en té uns quinze i després demana un lloguer més alt que el que paguem nosaltres”.

L’associació Futur els dóna suport i planteja una reunió amb la Paeria per buscar solucions

Paco Salazar, president de l’associació Futur, va destacar que aquestes famílies li han demanat “auxili perquè se senten abandonades pels serveis socials i no saben què fer” i va apuntar que hi ha “centenars de famílies, de gitanos i paios, en aquesta situació”. “És el moment d’asseure’ns a parlar amb l’ajuntament i buscar solucions, o farem soroll”, va assenyalar, i va afegir que “tenen por” que els retirin la custòdia dels nens.

Per la seua part, la família que encara resideix al campament ubicat entre les avingudes Tarradellas i Victoriano Muñoz, a Cappont, també sol·licita un habitatge amb un lloguer social d’uns cent euros.

tracking