SEGRE

EMERGÈNCIES PROTESTES

Quim Torra promet convocar 1.000 places de bombers en quatre anys

Per pal·liar “les greus carències” denunciades per funcionaris i voluntaris

Quim Torra, ahir durant la intervenció al Parlament.

Quim Torra, ahir durant la intervenció al Parlament.JOB VERMEULEN (PARLAMENT DE CATALUNYA)

Creat:

Actualitzat:

La crisi al cos de Bombers de la Generalitat, amb les respectives protestes dels funcionaris i els voluntaris per la falta de mitjans i personal, va arribar ahir al Parlament de Catalunya. El president de la Generalitat, Quim Torra, va explicar que “Interior ha presentat i està negociant amb els representants sindicals una proposta sobre les condicions laborals. És una proposta que parteix del reconeixement de les greus carències del cos i té un objectiu principal, que és normalitzar la situació d’aquí a l’any 2022 mitjançant l’ingrés de 1.000 nous efectius”. Així mateix, Torra va afegir que “partim d’una situació realment difícil i la volem canviar, ja que entre el 2010 i el 2017 no es va fer cap convocatòria d’ingrés”.

Per aquesta raó, el compromís del Govern de la Generalitat és realitzar, en els propers quatre anys, noves convocatòries d’accés al cos de Bombers de 250 places cada any per arribar als 1.000 nous efectius l’any 2022. El president també va explicar que hi haurà així mateix promoció interna amb 216 places de cap, 98 de sergent, 100 d’oficial, 25 de subinspectors i set d’inspector. A més, va anunciar que, “per a mostra, el decret llei que el mateix conseller Buch presentarà als sindicats demà [per avui] per a la seua validació”. La proposta contempla, també, aspectes com la millora de “la retribució de les hores extraordinàries, la carrera professional o la reactivació de la comissió de segona activitat, entre altres aspectes”.

Els bombers funcionaris estan des del 10 de desembre sense fer hores extra voluntàries en senyal de protesta. Aquesta situació ha provocat que el departament d’Interior hagi rebaixat a la meitat els efectius mínims per tanda, com va avançar aquest diari. En el cas de Lleida, amb nou parcs professionals, s’ha passat d’un mínim de 46 a 23 bombers per tanda.

Està previst que aquesta mesura, que preveu possibles tancaments momentanis de les instal·lacions de Tàrrega, Mollerussa o Cervera, podria allargar-se fins al 15 de febrer.

A tot això cal afegir la reivindicació dels bombers voluntaris, amb 22 parcs a Lleida. L’associació Asbovoca ha amenaçat de tancar-los abans del 31 de gener i assegura que el 90 per cent estan inoperatius. Afegeix que la Generalitat no compleix el que promet.

tracking