SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

Carrefour veu molt “preocupant” que la Paeria bloquegi el seu pla i Torre Salses tingui via lliure

La multinacional afirma no “entendre” que el projecte competidor prevegi més d’una vintena de botigues || Recorda que fa quatre anys que el seu està encallat malgrat treballar “de la mà” amb el consistori

Imatge virtual del projecte del centre comercial i de lleure que Carrefour davant de l’antic hotel Ilerda, però al costat de la Bordeta.

Imatge virtual del projecte del centre comercial i de lleure que Carrefour davant de l’antic hotel Ilerda, però al costat de la Bordeta.CARREFOUR PROPERTY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La multinacional Carrefour, que fa més de 15 anys que intenta obrir un centre comercial al peu de l’Ll-11 a la zona de l’antic hotel Ilerda, està més que molesta amb el fet que, mentre el seu últim projecte fa quatre anys que està bloquejat a la Paeria, el de Torres Salses sí que ha tirat endavant i ara preveu una estructura molt similar a la d’un centre comercial, amb dos hípers i unes 25 botigues, com va publicar ahir SEGRE. Fonts de Carrefour van afirmar ahir, a preguntes d’aquest diari, que “sempre hem treballat [en el seu projecte] de la mà de l’ajuntament, i malgrat això des de fa quatre anys continuem esperant que es desbloquegi el procés urbanístic i, encara que no podem parlar d’altres projectes, si es confirmen les informacions publicades avui [per ahir] és altament preocupant l’actuació de l’ajuntament”.

“Nosaltres sempre hem actuat amb total transparència, complint estrictament la legalitat vigent i treballant de la mà de l’ajuntament”, van insistir. En aquesta línia, i després de recordar que Carrefour porta més de tres dècades a Lleida, “per la qual cosa sentim que som el principal representant comercial” de la ciutat, van afegir que “no entenem el que està passant”.

El projecte de Carrefour té 55.000 metres quadrats i el de Torre Salses, 56.000

D’altra banda, les mateixes fonts van insistir que mantenen totalment vigent el seu projecte al costat de l’Ll-11, destacant que “està consolidat i en terrenys que són propietat de la companyia”. També van afirmar que “és compatible” amb el comerç local perquè al voltant del 30 per cent de la superfície es reserva per a operadors locals, i van assenyalar que la construcció i el seu desenvolupament comportaria la creació d’uns 7.000 llocs de treball entre els directes i indirectes.

El centre comercial que promou Carrefour té una superfície de 55.000 metres quadrats, gairebé idèntica a la de Torre Salses (56.000). Preveu un híper de la seua ensenya de 8.000 metres i reparteix la resta de la superfície entre un centenar d’establiments comercials i de restauració, a banda de 2.500 places d’aparcament, una àrea infantil i una plaça per a concerts. Per la seua part, el projecte de Torre Salses preveu dos hípers d’uns 8.000 metres (un de convencional i un altre d’especialitzat en un sector) i reparteix la resta de la superfície comercial entre unes 25 botigues, la majoria de més de 500 metres quadrats, així com locals de restauració i zones de lleure. A més, estudia que hi hagi cines.

“Serà de mitjanes i grans superfícies o no serà” Fèlix Larrosa va negar ahir en un acte al Secà que la Paeria permeti qualsevol tipus de modificació urbanística en el projecte de Torre Salses. “Ni jo ni cap membre del govern coneixem aquest projecte ni ningú ens ha presentat res, tot és pura especulació”, va subratllar Larrosa, malgrat que la promotora va detallar dimecres que el seu projecte preveu dos hípers i unes 25 grans botigues. I va afegir que “el pla d’ordenació urbanística municipal deixa ben clar que el sector SUR 42 està destinat a ser un parc de mitjanes i grans superfícies comercials, i qualsevol intent de modificar la urbanització del sector està abocat al fracàs”. Així mateix, va voler tranquil·litzar els que critiquen el projecte afirmant que “el parc serà de mitjanes o grans superfícies o no serà”.Larrosa va carregar durament contra Toni Postius, del PDeCAT, i Sergio Talamonte, del Comú, al·legant que la seua obligació com a polítics era “trucar a l’alcalde i preguntar-li què sap sobre el tema” i va dir que la seua manera d’actuar els desacredita. Per la seua part, Postius va exigir al govern rescindir immediatament l’acord amb Eurofund, promotora de Torre Salses, i va afegir que no considera creïble que l’alcalde no conegués el projecte.

Larrosa, al costat de representants de la promotora, en la firma del conveni per al vial d’accés.

Larrosa, al costat de representants de la promotora, en la firma del conveni per al vial d’accés.SEGRE

tracking